ДА БИСТЕ ојачали мишиће стомака, задњице, кукова, али и леђа и раменог појаса, радите вежбе издржаја. Оне су врло једноставне, али то не значи да су лаке. Потребно је да за њих одвојите по 10 минута сваког дана и резултат ће врло брзо постати видљив.

Вежбе издржаја су идеалне за равномерно јачање комплетне мускулатуре тела. Трудите се да у једној вежби издржаја останете од 30 до 60 секунди. На овај начин ојачаћете цело тело, избећи ћете опасност од повреде кичме, побољшаћете и убрзати метаболизам, држање тела и равнотежу. Покрети ће вам временом постати флексибилнији, а ум смиренији и задовољнији.

Када с временом ојачате, можете да практикујете и лагано трчање између вежби издржаја, што може да вас доведе у врхунску форму и по питању снаге и по питању витке линије.

ОПРУЖАЊЕ

Лезите на стомак. Удахните, опустите тело, па истовремено подигните руке и ноге, ослањајући се само на стомак. Ово је идеална вежба за јачање леђних мишића и истезање кичме. Ако вам је у прво време тешко, подижите само горњи део тела, а затим урадите вежбу у целини.

СКЛЕК

Заузмите положај склека, што значи да је тело у једној равни, ноге ослоњене на прсте, а руке на подлактице. Равномерно дишите и покушајте без померања да останете у овом полажају најмање пола минута.

БОЧНИ ИЗДРЖАЈ

Заузмите положај склека ослањајући се на подлактице. Окрените се на страну и ослоните само на леву подлактицу. Останите тако најмање пола минута, па промените страну.

ПОДИЗАЊЕ РУКЕ

Поновите издржај у склеку, само овог пута подигните леву руку (бочно или право), ослањајући се на десну. После 30 секунди вратите се у почетни положај и поновите вежбу подижући десну руку.