Избаците токсине из организма, а са њима и масноће, уз овај укусан напитак. Смршаћете и осећаћете се много боље, имаћете више енергије и елана, тако неопходне за пролеће пред нама. За његову припрему потребно вам је: 1 л воде, 1/2 грејпфрута, 1 мандарина, 1 краставац, 4-6 већих листића свеже нане и лед.

Краставац исецкајте, грејп и мандарину ољуштите и исцепкајте на кришке, убаците све у стаклени бокал, прелијте их водом и ставите у фрижидер. Оставите да одстоји преко ноћи, па сутрадан промешајте и пијте током целог дана.

Ако вас занима како овај напитак тако благотворно делује на организам, ево објашњења: грејпфрут обилује витамином Ц, а садржи и витамине А, Е, К, витамине Б групе, као и флавоноиде који имају антиоксидативно дејство. Притом је богат калцијумом, фолном киселином, фосфором и калијумом. Мандарина нивелише шећер у крви и убрзава потрошњу калорија. Краставац појачава осећај ситости. С обзиром на то да је природни дуиретик, смањује надутост и чисти тело од токсина. Нана убрзава пробаву и умирује желудац.