Сада у ове хладне зимске дане, осећамо колико нам прија топлина капута, капе, шала... Ушушкани у својим топлим домовима, на минус и снег излазимо само ако се адекватно утоплимо и обучемо. Одећа која нам пружа пријатну заштиту, представља начин да лакше преживимо атак на наш организам, тј. да побијемо утицај неповољних временских услова: ниских температура, ветра и снега.

Промена времена доноси са собом респираторне инфекције, уз које нам лекари често пропишу антибиотик. Добро знамо да се дијареја јавља код сваког трећег пацијента који користи антибиотике. У нормалним условима, добре бактерије у нашим цревима превладавају над лошим бактеријама, и држе их под сталном контролом. Међутим, антибиотици својим деловањем нарушавају тај баланс, убијајући, поред оних лоших, и добре пробиотске бактерије. Тако омогућавају потенцијалним узрочницима обољења да се развију и изазову проблеме. Зато, уз сваки антибиотик се увек препоручује и пробиотик.

У нашим апотекама може се наћи око 100 различитих пробиотских препарата, и понекад је тешко одлучити који одабрати. Међутим, када бирате пробиотик уз антибиотик, треба да знате да је Буларди прва препорука гастроентеролога. Као пробиотска гљивица, Буларди је у потпуности отпоран на деловање антибиотика. Због тога једини може да се користи истовремено са свим антибиотицима.

Само једна Буларди ћелија је 10 пута већа од ћелије неких других, бактеријских пробиотика, због чега брже, боље и безбедније избацује лоше бактерије и њихове токсине из црева.

Учили смо да су бактерије и гљивице живи организми, али то као да често заборављамо. Ако је нама током неповољних временских прилика неопходно да се додатно обучемо и заштитимо, исто важи и за пробиотске културе. Посебно су осетљиве на температуру, влагу и светлост. Већина је анаеробна, што значи да им смета и кисеоник из ваздуха. Уколико се пробиотици не производе, не пакују и не чувају на адекватан начин, то значајно утиче на њихову ефикасност и безбедност.

Зато, када купујете неки пробиотик у апотеци, није довољно да само обратите пажњу на декларисан број ћелија на кутији, већ и на само паковање. Ако су нама потребни капут, шал и чизме, посебна заштита потребна је и живим микроорганизмима у пробиотским препаратима.

Компанија Abela Pharm једина на нашем тржишту има посебно, иновативно паковање којим се гарантује стабилност пробиотског производа. Шта то значи? Flow pack технологија подразумева паковање у специјалну кесицу испуњену инертним гасом. Ово посебно паковање спречава сваки могући продор кисеоника, и пробиотицима пружа додатну заштиту од спољних утицаја (температуре, влаге и светлости). Редовне контроле здравствене исправности и броја пробиотских ћелија доказују ефикасност и безбедност оваквог паковања.

И зато, када ових дана обучени у свој зимски капут, одемо до апотеке да купимо Буларди, омогућили смо себи не само најоптималнији пробиотик уз антибиотик, већ смо приуштили себи и својим најмилијима квалитетан, ефикасан и безбедан препарат, у коме су пробиотици, као носиоци ефикасности, у потпуности заштићени. Баш као у најфинијем зимском капуту.

Погледајте и шта гастроентеролози одговарају на питање: „Да ли су пробиотици заиста ефикасни?“

(ПР)