Руке откривају расположење

Т. Л.

понедељак, 08. 10. 2018. у 21:15

Руке откривају расположење

Depositphotos

Вербална комуникација има, познато је, моћ неретко јачу од невербалне

ВЕРБАЛНА комуникација има, познато је, моћ неретко јачу од невербалне. А да руке најпрецизније откривају наше расположење, доказао је и тим научника са Универзитета Јерусалим. На основу студије коју су радили са волонтерима покушали су да одгонетну мисли и осећања људи према фотографијама њихових лица и слика на којима се види и тело. Док су посматрали оне на којима је целина, испитаници су били много прецизнији у погађању осећања.

- Кључ за одгонетање расположења је положај руку, па тако оне могу да указују на смиреност, узбуђење или бес - каже вођа студије др Хилел Авизер.

Научници су током студије испитаницима постављали замке тако што су слике тела спајали са насмешеним лицима, али они су и даље могли да препознају тугу, јер су гледали у каквом положају су им руке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

nata

16.10.2018. 14:51

Mislim da je autor teksta pogresno prepisao ili pogresno shvatio sta je verbalna a sta neverbalna komunikacija. Verbalna je moc govora a pokreti i polozaj ruku su deo neverbalne komunikacije. Tako da recenica "VERBALNA komunikacija ima, poznato je, moć neretko jaču od neverbalne" a govori se o moci neverbalne komunikacije je kontradiktorna... Barem meni...proverite jos jednom. Poydrav