Чаша млека једнака порцији лососа

Новости Онлине

25. 07. 2018. у 12:01

Чаша млека једнака порцији лососа

Илустрација
Фото: Depositphotos.com

Млеко представља један од најзаступљенијих напитака на чију смо конзумацију навикнути од рођења
Млеко представља један од најзаступљенијих напитака на чију смо конзумацију навикнути од рођења. Обилује витаминима и минералима који доприносе нашем здрављу, као и протеинима и угљеним хидратима који додатно поспешују функционисање целокупног организма. Захваљујући томе, млеко има велики нутритивни значај како код одраслих, тако и код деце.

Фосфор који се налази у млеку помаже јачању костију и ствара енергију, витамин Д одржава чврстоћу костију, док је витамин Б12 изузетно важан за производњу црвених крвних зрнаца и правилну функцију нервног система.

Млеко садржи и витамин Б2 који храну претвара у енергију и ниацин који одржава ниво шећера и масних наслага, а додатно и витамин А који поспешује имунолошки систем.

Прочитајте још - Млеко је важно за развој

Једна чаша млека свако јутро осигурава телу довољну количину витамина Д и то као да сте појели 90 грама лососа, калцијума као да сте појели мању порцију броколија, довољно калијума који можете наћи у једној банани и фосфор, једнак количини која се налази у порцији грашка.

Такође, конзумација млека пред спавање обезбеђује дубљи, мирнији и дужи сан који је велики фактор за људско здравље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Tanja

25.07.2018. 12:09

Kakva glupost! Mozda je to bilo pre 200 godina kada su krave pasle zdravu travu a sad nikako! Mleko je puno antibiotika i otrova kojima se krave hrane i koje im daju kroz inekcije i vakcine.

ljilja

25.07.2018. 18:46

@Tanja - Ako tako tumacite,danas imamo sanse da umremo od hrane ili gladi,U svemu treba biti umeren.Pitajte vase roditelje dali redovnojeli brokoli,avokadoi....

zaliv.net

25.07.2018. 12:27

Mleko i melcni prozivodi UOPSTE nisu neophodni posle 2-3 godine zivota....naime cesta upotreba mlacnih proizvoda dovodi do brojnih zeludacnih i ostalih problema. Najbolje bi bilo da se mlecni proizvodi konzumiraju 1 do 2 puta nedeljno a nikako svakodnevno! Mi konzumiramo uglavnom kravlje mleko a priroda nam je namenila samo majcino...

Pilot Babo

25.07.2018. 13:44

Koliko god da je lose mlijeko danas ne može biti gore od novih MSM alernativa (soya, almond i dr....) koji prođu vise hemiskih procesa nego li prerada sirove nafte. Da bolje je da ne uzimamo mlijeko nego da svakih 3 minute odlazimo u apoteke i tamo kupujemo 'kao' zdravlje. Pijte mlijeko, jedite meso i sto manje prerađene namirnice jer ne zaboravite da su nasi djedovi i babe zivjeli 100tinjak godina bez marketinga!