Чај од нане најбоље освежава

З. О. Ј.

15. 08. 2016. у 18:00

Чај од нане најбоље освежава
Овај напитак истовремено гаси жеђ, освежава и јача желудац и црева

ЧАЈ од нане или менте најбољи је савезник у борби против летњих врелина. Овај напитак истовремено гаси жеђ, освежава и јача желудац и црева, наглашава бечки лекар Хадемар Банкхофер. Истовремено, етерично уље и ментол из нане расхлађују и ефикасно спречавају развој штетних бактерија у цревима.

Да би чај био пријатно ароматичан, важно је да се приликом припреме ублажи његов горак укус. Зато листове нане прво треба ставити у одговарајућу посуду, прелити кључалом водом (за менту је важно да се зна да се никада не кува, јер губи драгоцена својства) и након 20 секунди ту воду просути. Потом се листови прелију новом кључалом водом. Овако припремљен чај неће имати горак укус, а може да се заслади и са мало меда.

Овај напитак препоручује се и онима који желе да сачувају витку линију. Мирис нане наиме сузбија апетит, па самим тим спречава гомилање сувишних килограма, показала су истраживања на Универзитету у Вирџинији. Ако се удише мирис менте која украшава неки колач, или се држи бочица уља од нане на столу приликом оброка, жеља за храном ће бити смањена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације