Особе које пате од болова у коленима, конзумирањем ђумбира, уља и рибе, могу да се реше овог непријатног стања. Ефикасност наведених намирница има своју искуствену потврду, а подједнако су делотворне, без обзира на животну доб оболелог или узрок бола - тврди бечки лекар Хадемар Банкхофер. Проблеми, заправо, не морају увек бити последица истрошености зглоба, која је карактеристична за старију популацију. Некада настају услед оштећења или због наследног фактора.

Доктор Банкхофер тврди да утрљавање уља од камилице, кантариона, маслина, азијске “тигрове масти”, може да буде чудотворно. Само је питање коме шта одговара, због чега наведене мелеме прво мора да испроба. У исхрану обавезно треба уврстити морску рибу лосос, харингу и скушу. Ове врсте риба богате су омега - 3 масним киселинама, које не само да јачају срце, већ и зглобове.

Корен ђумбира заиста може да буде делотворан. Лек се припрема тако што се од свежег корена одсече један комад, изренда се, па се са том масом маже зглоб. Ради потпуног ефекта, истовремено треба пити и чај од ове зачинске биљке.