Дан пред моје венчање, стигла ми је порука Ја се не бих удала за њега. А ти?: Уследиле су слике од којих ми се ПРЕВРНУО ЖЕЛУДАЦ

Novosti online

петак, 12. 06. 2020. у 20:09

Дан пред моје венчање, стигла ми је порука Ја се не бих удала за њега. А ти?: Уследиле су слике од којих ми се ПРЕВРНУО ЖЕЛУДАЦ

Depositphotos

Нисам могла да дочекам дан када ћу се коначно удати за њега. А онда, пар сати пред венчање, стигла је порука која је променила све
Нисам могла да дочекам дан када ћу се коначно удати за њега. А онда, пар сати пред венчање, стигла је порука која је променила све.

Тако почиње исповест девојке по имену Кејси из Аустралије која је, каже, мислила да је најсрећнија девојка на свету дана када је требало да се уда за свог вереника Алекса. А онда се тај дан претворио у пакао, а ми вам преносимо њену причу.

Стајала сам у венчаници и гледала у задивљена лица мојих пријатеља и породице. Требало је да то буде најлепши дан у мом животу, и сви су били ту да посведоче о томе.

Алекс и ја смо се забављали шест година. Чим сам га упознала, знала сам да је он онај прави, и да ћемо живети срећно до краја живота.

На моје девојачко вече седела сам са другарицама у фенси хотелској соби. Зезале смо се и смејале, а онда је мој телефон зазвонио. Ништа чудно, целе вечери стизале су ми поруке у којима су ми људи желели све најбоље пред сутрашњи дан. Међутим, ова порука била је другачија.

То је заправо био низ скриншотова, послатих са мени непознатог броја. После тих слика, стигла је следећа порука: "Ја се не бих удала за њега. А ти?".
Скриншотови су били слике дописивања мог будућег мужа и те жене која је све и послала. Била је ту и гомила размењених селфија. А та жена, била је све што ја нисам - ја сам плава и бледа, а она тамнопута црнка.

Поруке су размењивали све до дана пре него што ми их је послала, а дописивали су се месецима. Мозак ми је заблокирао од шока. И ни у једном тренутку нисам се запитала да ли је ово нека намештаљка, просто сам осетила да је истина.

"Овог викенда. Само ти и ја. Буди спремна". "Изгледаш невероватно, а у кревету си фантастична. Да моја девојка макар зна да ради пола тих ствари". "Толико ми недостајеш, не могу да мислим на тебе. Никад нисам овако одлепио за неким као сад".

Све то јој је слао, и на стотине сличних порука, а свака је била нови нож у мом срцу. Требало је да се удам за њега за само пар сати. А како да откажем када је родбина допутовала из свих крајева света? Мислила сам да ћу умрети од понижења и расплакала сам се као никад.

Моје другарице већ су биле спремне да оду до њега и изврше освету. Инсистирале су да га одмах позовем и откажем све.

Depositphotos

Али ја сам волела Алекса. Желела сам да се удам за њега. Била сам у превеликом шоку да бих осетила бес и тако га нисам ни позвала.

Наравно, ни ока нисам склопила те ноћи, и чим је свануло, пробудила сам другарице и рекла им да сам донела одлуку - венчања ће бити, а ја ћу у кључном тренутку да кажем да знам све.

И тако сам шетала до олтара у хаљини која је до јуче била моја венчаница из снова, а тог дана се претворила у костим за кловнове. Алекс појма није имао шта му се спрема. И тако сам се центрирала насред собе, дубоко удахнула и пред свима рекла истину о Алексу.

- Данас неће бити венчања јер се испоставило да Алекс није оно што сам мислила да јесте - рекла сам. Алекс је кренуо да ме ухвати за руке, али ја сам у њима имала телефон са сликама. Прочитала сам наглас сваку поруку. Алекс је био све блеђи и блеђи.

На крају, кад сам завршила са читањем, тако уплакана сам га погледала. Само ме је немо гледао.

Depositphotos
На крају је истрчао из цркве, а његов кум за њим. Његова породица остала је отворених уста, гледајући у мене.

- Све вас волим и драго ми је што сте ту уз мене иако је повод ужасан. Нажалост, данас неће бити прославе венчања, али ћемо славити искреност, потрагу за правом љубави и слушање срца, чак и када истина боли - рекла сам им.

Уследио је неодлучан аплауз. Да ли сам поступила исправно и на прави начин саопштила вести? Будући да је после заиста уследила сјајна журка, верујем да јесам.

(Жена.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)