КОЛИКО пута вам се догодило да нисте знали шта ћете са собом од досаде, па вас је хватала нервоза јер сте мислили да је то чисто губљење времена? Ако вам се то поново деси, а извесно је да хоће, немојте да очајавате. Студије су показале да је досада добра за ментални развој!

Родитељима се саветује да деци не организују сваки тренутак у току дана, већ да их пусте да се понекад и досађују. Време које проводимо не радећи ништа је драгоцено за сваког појединца, јер се тада ум ослобађа свих спољашњих притисака, сматрају стручњаци.

Свакодневно смо преплављени разним информацијама, а пауза од тога може да буде корисна за наш мозак, помаже да се опустимо, ослободимо стреса, али и да добијемо одговоре на многа питања која нас муче. Када нам је досадно, наш ум лута и почињемо да размишљамо, а то може да на помогне да нађемо креативна решења за многе задатке и проблеме, да побољшамо однос и комуникацију са другим људима, али и да схватимо у чему смо грешили, шта желимо и како да то остваримо.

Не заборавите, понекад се велике идеје рађају баш из досаде. Слободно се досађујте, без гриже савести, јер никад се не зна шта добро из тога може да се изроди.