ИСТИНА је да људи којима смо окружени имају одређени утицај на нас. Да ли сте се запитали кога би требало да пустите у свој живот како бисте ишли правим путем и пружили максимум? Стручњаци кажу да постоје три типа људи које би свакако требало имати у животу:

Ментор

То може бити члан породице, професор, пријатељ... Неко на кога треба да се угледате. Таква особа је вероватно старија од вас, мудра, са већим животним искуством које ће несебично поделити с вама. Ту је да вас подстакне, подржи и инспирише. Реч је о односу ученика и учитеља, а највећу корист од тога има ученик. Али и искуснији могу понешто да науче од млађих. Ако се неко такав још није појавио у вашем животу, наставите да радите на личном развоју и усавршавању, а он ће бити ту у правом тренутку.

Сродна душа

У животу срећете људе за које имате осећај да их познајете целог живота. Неки их називају сродним душама. То су особе које су се нашле на вашем животном путу, одлично се разумете и на истом сте духовном нивоу. Неко ко има сличну енергију као ви. Сродна душа не значи нужно романтичан однос са супротним полом. Реч је о људима са којима сте дубоко повезани. Чим их упознате, осећате се пријатно у њиховом друштву. Као да сте срели неког кога дуго нисте видели.

Ваша супротност

Мада супротности могу да доведу до несугласица, такве особе улазе у ваш живот с разлогом, како би вам рекле шта треба да радите. Њихове поруке нису “лепо упаковане”, јер би вас то одвратило од онога што би требало да чујете у одређеном тренутку. Неки их зову противтежом која настоји да избалансира ствари. Људи који су ваша супротност даће вам снагу када сте слаби или обрнуто. С њима се нећете увек слагати, можда ћете често имати сасвим супротне ставове, али не доживљавајте то лично. Њихова улога је да вас подстакну да постанете најбоља верзија себе.