Глумица Синтија Никсон ангажована је као нараторка кампање "Гирлс Гирлс Гирлс", а циљ је скренути пажњу на поруке које се женама усађују од малих ногу.

"Be a lady they said" , односно "Буди дама", низ је порука које је свака жена чула и слуша одувек. Текст који Синтија изговара написала је блогерка Камил Реинвил.

- Не буди дебела. Не буди премршава. Угој се. Смршај. Престани да толико једеш. Не једи пребрзо. Наручи салату. Избегавај угљене хидрате. Мораш да смршаш. Изгледаш као костур. Зашто не једеш? Изгледаш болесно. Поједи бургер, мушкарци воле месо на костима. Не причај прегласно. Не причај превише. Немој да будеш стидљива. Зашто си несрећна? Не буди арогантна. Не буди емотивна. Немој да плачеш, псујеш - то је само део порука.

- Сукња ти је прекратка. Деколте је превелики. Не показуј толико коже. Покриј се. Остави нешто машти. Не изазивај. Мушкарци не могу да се контролишу. Имају потребе. Буди секси. Не буди толико провокативна. Сама си тражила то. Носи црно. Носи штикле. Превише си сређена. Премало си сређена. Изгледаш запуштено.

Цео видео можете погледати овде, а текст је већ покупио салве одушевљења међу женама.

(zena.blic)