Изгледа да наш карактер и понашање у приличној мери одређује крвна група. Макар тако истичу Јапанци, којима је крвна група много више од медицинског податка. Верују да веза карактера и крвне групе има велики утицај на живот, рад и емотивно стање. Припадност конкретним групама у Јапану се користи у политичке сврхе, као и за одређивање успешности у послу.


За сваку крвну групу имају најбоље и најгоре особине које по потреби користе. Влада мишљење да су најбољи радници АБ групе, јер су смирени, контролисани, рационални. Али је наглашено и да су неодлучни, заборавни и неодговорни, на шта такође треба обратити пажњу, јер су то њихове најгоре особине.

Припадници крвне групе А су предани, креативни, осетљиви, стрпљиви и одговорни. Истовремено су избирљиви, тврдоглави и напети, што им не иде наруку.

Најбоље особине припадника крвне групе Б су да су дивљи, активни и креативни, али су зато и себични, неодговорни и непредвидиви.

Најбоље особине припадника групе О су несебичност, друштвеност и оптимизам, а најгоре - сујета, непристојност, љубомора, ароганција.