Погрешно процењују „непријатеље“: Мушкарци склонији саботажи колегиница

С. Д.

18. 01. 2020. у 15:08

Погрешно процењују „непријатеље“: Мушкарци склонији саботажи колегиница

Depositphotos

Истраживачи института у Карлсруеу утврдили су да су мушкарци склонији саботирању пословне конкуренције од жена, али не зато што су неморалнији, већ нису у стању да реално процене потенцијалну „опасност“

ЈАЧИ пол је склонији саботирању пословне конкуренције од жена, показали су резултати истраживања Технолошког института у Карлсруеу у Немачкој. Разлог није у томе што су мушкарци неморалнији од жена, већ нису у стању да реално процене потенцијалне "непријатеље", па их често прецењују. Када су уверени да им из окружења не прети никаква опасност, онда је и потреба за саботирањем мања, односно на истом нивоу је као код жена.

Научница Перта Никен је са истраживачким тимом за потребе студије тестирала 193 мушкарца и 191 жену. Постављени су им одређени задаци који су им омогућавали освајање бодова, а особе са највише поена добиле су и бонус. Постојала је и могућност одузимања поена конкурентима, при чему су користили новац. Студија је показала да су мушкарци улагали више новца како би уназадили конкуренцију и чешће побеђивали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације