Писање “чисти” подсвест: Ово је најбољи начин за дугорочну срећу

С.Д.

уторак, 07. 01. 2020. у 20:46

Писање “чисти” подсвест: Ово је најбољи начин за дугорочну срећу

Depositphotos

Стручњак за каријеру Мајкл Кер саветује да редовно записујемо три позитивне ствари које су нам се догодиле током дана

КАКО да се изборимо са стресом, обавезама и изазовима које намеће модерно доба у коме живимо? За овим одговором трагамо готово свакодневно. Стручњаци истичу да је важно како започињемо дан, али и како га завршавамо.

Јутро је најбоље време да “завирите” у своју подсвест, а књижевница Џулија Камерон препоручује да пре него што било шта урадите када се пробудите испишете три странице. Можете пренети на папир своје снове, водити дневник или једноставно направити подсетник обавеза за тај дан. Поента је у томе да пишете, а можете и да цртате. Писање помаже да “очистите” подсвест од ствари које могу да успоре размишљање, па ћете током дана имати више времена да се фокусирате на битније ствари и посао.

Стручњак за каријеру Мајкл Кер саветује да редовно записујемо три позитивне ствари које су нам се догодиле током дана, јер је то један од најбољих начина за дугорочну срећу. Није довољно да их се само присетимо, већ да их ставимо на папир. Напомиње и да на крају радног дана поздравимо колеге. Тако ћемо створити пословну рутину и ритуал који ће нам на дуже стазе помоћи да се осећамо испуњеније и срећније.

- Тада ћемо се кући вратити надахнути, а не уморни. То је нарочито важно ако сте шеф - каже Мајкл Кер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације