Кетрин Масленкова (27) из Торонта у Канади покушала је да изгуби невиност када је имала 18 година, али је то била немогућа мисија. Разочарала се, посебно због тога што није знала у чему је проблем. Сваки даљи покушај полног односа завршио би се веома болно за њу, а она је осећај описивала “као да је неко пробада ножем”.

Након што је потражила помоћ, лекари су јој говорили да “није спремна за се*с” или да ће “бити лакше кад роди”. “Кад би и само мало ушао у мене, то је било невероватно болно, сузе су ми текле низ лице. После сам годинама избегавала се*с”, испричала је ова Канађанка бугарског поријекла.

Додала је да су врло болни били и покушаји стављања тампона у вагину, а када је једном приликом успела, тампон се заглавио и није могла да га извади. Рекла је да је вађење било толико болно да се замало онесвестила.

Касније је сексуални терапеут открио узрок њеног стања – Кетрин је патила од вагинизма, болног стања због којег се вагинални мишићи грче при било каквом покушају пенетрације. Често жене које болују од вагинизма не могу да користе ни тампоне.

Данас има испуњен сексуални живот

Наставила је да иде на терапије, које су укључивале дилаторе, справе које помажу да се рашири вагина и посебне вежбе за карлицу које помажу у опуштању мишића.Први пут је успела да оставри се*суални однос са партнером 2016. године, у доби од 24 године. Сада каже да има “испуњен сексуални живот” са својим 33-годишњим вереником Димитријем.Кетрин је живот посветила томе да жене које пате од истог стања охрабри да потраже помоћ. “Ја сада знам шта ми треба да се се*суално узбудим. Знам да комуницирам о својим жељама и радо експериментишем”, признала је Кетрин.