ИАКО је требало да буде сасвим супротно, усамљеност је доживела експанзију са појавом интернет-апликација за упознавање - закључили су истраживачи са Универзитета у Охају. Научници су дошли до сазнања да су интровертније особе постале још више отуђене од људи. А мислили су да ће бити обрнуто...

- Многи су се тек сада сасвим искључили из социјалног живота, постајући зависни од телефона - навела је ауторка студије Кејтлин Кодуто. - Неки испитаници су признали да су чак почели да изостају из школе или са посла, јер су бесомучно проверавали апликације у току радних дана. Иако су открили да су се због осећаја усамљености или чак анксиозности окренули друштвеним мрежама, испоставило се да нису успевали да пронађу правог партнера и да им је самопоуздање још више срозано.

Уместо да реше проблем због кога су почели да користе све те апликације, само су нагомилали нове. Крстарење на интернету им је пореметило концентрацију на послу, сан или апетит. А анксиозност се, логично, само појачала. Сада би требало да се позабаве и “лечењем” зависности од интернета.