АКО желите да имате новца, важно је да водите рачуна о свом новчанику - тврде фенг-шуи стручњаци. Они поручују да је потребно да га често допуњавате и узимате паре из њега, јер свако отварање појачава "зрачење" и привлачење богатства. И обавезно у њега убаците мало више него уобичајено, јер то призива још већи прилив новчаница. Порука је да заволите свој новчаник и да се њиме поносите, јер у противном нећете моћи да га пуните. Пожељно је да га увек сами себи купите, јер не знате какву судбину или енергију финансија има особа која вам га је поклонила.


Постоји још неколико "стварчица" у том контексту на које, ако сте сујеверни или верујете овим стручњацима, можете да утичете.


* Боја

За жене се препоручује златни, црвено-златни или новчаник у златно - метал боји. Објашњење је следеће - ватра топи метал и претвара га у течно злато. А нема веће асоцијације на богатство од њега.

Мушкарци би требало да имају браон новчаник са златним детаљем. Земљани тонови су синоним за стабилност, док је злато метал који ствара земља, па та комбинација доноси сталне приходе.


* Хармонија

Није свеједно да ли су новчанице уредно сложене или су разбацане. Уколико је у новчанику хаос, то ће блокирати енергију ваших финансија, па нећете моћи да рачунате на материјалне добитке, поготово на оне непланиране. Стручњаци кажу да је неред у новчанику одраз вашег непоштовања према новцу. Зато је потребно да влада хармонија.


* "Пртљаг"

У новчанику немојте да носите ни неплаћене ни плаћене рачуне, јер ћете тако увек привлачити искључиво енергију плаћања. Препорука је да имате посебну футролу за визит-картице и разне друге папире.