Жену удаја затрпава послом

Ж. П.

25. 10. 2019. у 14:10

Жену удаја затрпава послом

Depositphotos

Оног тренутка када се уда, жена добије седам сати недељно више посла код куће

ОНОГ тренутка када се уда, жена сваке недеље добије седам сати недељно више посла код куће - показало је истраживање научника на Универзитету у Мичигену. А муж, наводе истраживачи, постаје привилегован сатом слободног времена сваког дана.

- Јер, познато је да мушкарци више раде на послу, док жене више обавеза имају код куће - каже Френк Стафорд, вођа студије. - Када ступе у брак, припаднице нежнијег пола преузимају на себе да кувају, перу веш и чисте стан, све оно што је јачи пол ипак морао да ради док се није оженио. Ситуација за жене постаје тежа када добију децу, јер њима и ту западне већи део обавеза.

Истраживање је рађено на основу података из 2.005 дневника који су вођени због откривања динамике прихода. У њима су испитаници одговарали на питања колико времена потроше на чишћење, кување, спремање куће. Студија је тада показала да су слободне жене најмање времена губиле на кућне послове (око 12 сати недељно), док су удате трошиле дупло више. Мајке више од троје деце недељно проведу и до 28 сати кувајући, пеглајући и перући веш. За то време мушкарци највише шест сати недељно потроше на кућне послове, пре свега на основне поправке у стану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Bcb

25.10.2019. 16:41

Zavisi na kakvog muskarca naleti.Dok sam bio u braku sve kucne poslove sam obavljao plus radio i dete vodio u vrtic.Da bi se gospodja posvetila detetu.I to joj nije bilo dovoljno.

Roza Lukseburg

25.10.2019. 16:43

Pa ako su nekoj ženi ove gluposti od značaja ne mora da se uda. Imaće viška slobodnih sati.

Лазарев Град

25.10.2019. 17:50

....а мушкарца затрпава жена,које су ово глупе статистике.....