Модерни телефони атак на леђа

Т. Л.

20. 10. 2019. у 20:13

Модерни телефони атак на леђа

Depositphotos

Људи не схватају колико је лоше што тело не држе у правилном положају. Када гледате у телефон, померате главу око осам центиметара унапред, што је исто као да вам све време мало дете седи на раменима

СКОРО четири сата дневно просечна особа проведе гледајући у телефон, што је прави терор за кичму - показало је истраживање спроведено у Орланду. Модерна справица оштећује вид, полако и скелет, а негативно утиче и на спавање.

Међутим, студија је показала да је тек 47 одсто популације забринуто због тога, док психолог Натанијел Мелендез каже да би и те како требало да буду.

- Људи не схватају колико је лоше што тело не држе у правилном положају - наводи Мелендез. - Када гледате у телефон, померате главу око осам центиметара унапред, што је исто као да вам све време мало дете седи на раменима. Притисак на тело постаје око четири и по килограма већи.

А, што дуже то траје, већи је ризик да се поремети циркулација и да дође до артритиса.

- Да бисте ојачали мишиће, морате редовно да се истежете и вежбате, али и да чешће размишљате о томе у каквом вам је положају тело, па да се исправљате кад год се сетите - саветује Мелендез.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације