Ове особине имају натпросечно интелигентне особе: Указују да вам је висок IQ

Новости Онлине

13. 10. 2019. у 22:28

Ове особине имају натпросечно интелигентне особе: Указују да вам је висок IQ
Иако су, како преноси Бизнис инсајдер, многа истраживања показала да количник интелигенције није гаранција за успех у животу, висок IQ је и даље нешто чиме сви воле да се похвале
ИНТЕЛИГЕНЦИЈА или IQ означава темпо којим нека особа усваја нове информације. Нека истраживања су показала да се IQ формира и фиксира у раном узрасту.

Иако су, како преноси Бизнис инсајдер, многа истраживања показала да коефицијент интелигенције није гаранција за успех у животу, висок IQ је и даље нешто чиме сви воле да се похвале.

Међутим, и даље је тешко са пуном сигурношћу измерити нечији IQ (јер ту постоји много фактора). Истраживања су показала да ипак постоје неки знакови и карактеристике које би могле да укажу на то да је неко натпросечно интелигентан.


ОВО СУ НЕКЕ ОД ЊИХ:


Анксиозни сте
Психијатар Џереми Коплан проучавао је пацијенте са анксиозним поремећајима и установио да су они са најтежим симптомима имали виши IQ од оних са блажим симптомима. Друге студије откриле су да анксиозни људи имају боље вербалне вештине. Такође, експеримент у израелском Интердисциплинарном центру Херзли показао је да су ансиозни људи бољи у решавању проблема.


Леворуки сте
Истраживања су показала да је леворукост повезана са дивергентним размишљањем и то посебно код мушкараца. Иначе, овакво размишљање се често повезује са креативношћу, а могло би да се опише и као "размишљање у више праваца". Такође је, како се наводи, знак натпросечне интелигенције, преноси Индеx.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У ком граду у Србији живе најинтелигентнији људи


Музикални сте
Бројна истраживања показала су повезаност између музике и добрих вербалних вештина, као и извршених функција кључних за фокусирање и самоконтролу. У истраживању које је спровео Силваин Морено учествовало је 48 деце старости од четири до шест година. У трајању од једног сата дневно, пет дана недељно, током месец дана, половина ученика ишла је на музичко, а друга половина на ликовно. На крају експеримента 90 одсто деце која су ишла на музичко показало је побољшање вербалног IQ-а.


Забавни сте
Истраживања показују снажну везу између смисла за хумор и високих вербалних вештина, као и апстрактног размишљања. Чини се да је хумор резултат високе интелигенције.


Све те карактеристике заједно
Ако немате ниједну ову карактеристику, наравно, то не значи да немате висок IQ. Али ако имате већину од наведених особина, то би свакако значило да имате виши IQ од просека. Више ових карактеристике заједно (или све) показују да се уклапате у већину онога што су студије до сада откриле о интелигенцији.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације