Дуги разговори воде у гојазност

С. Д.

среда, 04. 09. 2019. у 19:50

Дуги разговори воде у гојазност

Depositphotos

Једна студија у којој је учествовало више од 1.000 студената показала је да особе које су користиле мобилни телефон пет или више сати дневно имају повећан ризик од гојазности, чак 43 одсто

ПРЕТЕРАНО коришћење мобилних телефона може имати негативне последице на ментално здравље људи, а према новим истраживањима чак и да угрози физичко стање "зависника" од паметних справа.

Једна студија у којој је учествовало више од 1.000 студената показала је да особе које су користиле мобилни телефон пет или више сати дневно имају повећан ризик од гојазности, чак 43 одсто. Дуго гледање у екран телефона смањује ниво активности, што представља опасност по здравље.

У оквиру опсежног истраживања, студенти су праћени шест месеци. Чак 26 одсто испитаника са прекомерном телесном тежином је више од пет сати дневно разговарало мобилним телефоном. Закључак је да су млади због савременог начина живота изложени већем ризику од срчаних болести, уживају у брзој храни, заслађеним соковима, слаткишима и грицкалицама и све мање су физички активни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)