Милијардери рано устају и здраво се хране

С. Д.

среда, 26. 06. 2019. у 14:28

Милијардери рано устају и здраво се хране

Depositphotos

Рафаел Бадциг је за пет година урадио је интервјуе са 21 милијардером и дошао до сазнања да сви имају шест истих навика које су им помогле да створе своја "царства" и описао их у својој књизи

СТРУЧЊАК за психологију и предузетништво Рафаел Бадциг је у својој књизи "Тајна милијарде долара: 20 принципа богатства и успеха милијардера" открио шта је заједничко финансијски најмоћнијим људима. За пет година урадио је интервјуе са 21 милијардером и дошао до сазнања да сви имају шест истих навика које су им помогле да створе своја "царства".

Богати најчешће устају рано, у просеку у 5.30. Управо ова навика била је пресудна за успех јер их рано буђење чини продуктивнијим и енергичнијим. Примера ради, извршни директор "Твитера" Џек Дорси устаје у цик зоре и пре посла трчи неколико километара. Друга заједничка навика је да милијардери пазе на здравље, имају строг режим вежбања без обзира на године. Код већине богатих и успешних људи спорт представља јутарњу рутину. То им даје виталност и менталну снагу, помаже да јасније размишљају и чини их дисциплинованијим и упорним. Спорт их учи тимском раду, како да победе и изгубе, али и скромности. Милијардери медитирају, не пуше и здраво се хране. Поред спорта, једина активност уз коју редовно проводе време је читање (дневне новине, часописи, биографије, пословне књиге...). Веома су промишљени, о свему воле добро да размисле без обзира на то о чему је реч.

Имају строге рутине и ритуале. За дугорочан успех у пословању је, кажу, најважнија јутарња рутина. Аутор књиге наводи да су милијардери најдисциплинованији људи које је икада упознао и да себи и људима у окружењу постављају високе стандарде. Ипак, треба имати на уму да они нису никакви суперхероји, већ особе које понекад такође обузме лењост, али су тога свесни и не дозвољавају да се опусте.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Francesco

26.06.2019. 14:40

Čuješ sirotinjo? Rano ustajanje, zdrava ishrana. Šta to znači? Da ustaješ u pet svako jutro, pozobaš svoje gloginje pa pravac kod robovlasnika na kulučenje... i za jedno 500 godina možda i zaradiš prvi milion... dinara..

bager

26.06.2019. 14:42

hahah dajte mu Nobelovu nagradu,jer je ustanovio da se milijaredri zdravo hrane,a ne kao nasi penzioneri da jedu golubove bez hleba ,,azdisali ,,usput jos jednu Nobelovu ako napise da saksija ima rupu na dnu i da voda moze biti topla ako se zagreva

Pepi

26.06.2019. 15:16

Pitajte ih jel su isto tako vežbali i zdravo hranili dok nisu zaradili prvi milion ??