И када мислимо да не сањамо, ниједна ноћ нам није протекла без снова. И то без бар пет - тврде научници. А психолог Јан Волас се бавио анализом више од 150.000 снова, како би направио листу најчешћих и открио нам шта нам поручују.

Ако летимо

Уколико у сну летимо, коначно смо се или ћемо се у скорије време ослободити нечега што нас је на јави спутавало. Донећемо неку важну одлуку и преузети кормило живота.

Уколико улазимо у непознату просторију

Када у сну пронађемо собу коју нико не користи, то значи да откривамо таленат којег раније нисмо били свесни. То нам је сигнал да ћемо се, или да би требало, коначно позабавити собом.

Шта ако смо наги на јавном месту

Волас тврди да овај сан сугерише да постоје ситуације на јави које нас чине сувише рањивим, јер смо стидљиви или зазиремо од блиског контакта са неким. Ово је знак да треба да се опустимо и отворимо према људима.

Зуб нам испада

Зуби симболизују самопоуздање и моћ. Ако сањамо да нам испадају, вероватно се налазимо у ситуацији у којој се урушава наше самопоштовање или размишљамо да ли да прихватимо нешто што нам изгледа ризично.

Неко нас јури

Када нас у сну неко јури, значи да у стварности вероватно желимо да се суочимо са неким проблемом или особом, али не знамо како то да учинимо.

Када падамо

Ако сањамо да падамо, значи да се грчевито држимо за неку ситуацију или догађај у стварности, јер бринемо да ћемо изгубити контролу над њом. То заправо сигнализира да немамо поверење у себе.