Трансурфинг - техника бирања стварности

Ј. С. Јовановић

недеља, 22. 03. 2009. у 11:02

Трансурфинг - техника бирања стварности
Трансурфинг је моћна техника управљања стварношћу о којој говори истоимена трилогија руског физичара Вадима Зеланда. Према трансурфингу, стварност није нешто на шта не можемо да утичемо, већ можемо и сами да је бирамо. Заговорници ове методе имају теорију

“Трансурфинг” је моћна техника управљања стварношћу о којој говори истоимена трилогија руског физичара Вадима Зеланда. Према трансурфингу, стварност није нешто на шта не можемо да утичемо, већ можемо и сами да је бирамо. Заговорници ове методе имају теорију да постоји “пространство варијанти” у којем се чувају сценарији за све што је било, што је сада, и што ће се тек догодити. Под одређеним условима, енергија људских мисли може да материјализује неку ситуацију коју прижељкујемо, објашњава Власта Прохаска, издавач књиге. Дакле, идеја описана у књизи Паола Коеља “Алхемичар”, да се “читава Васељена ангажује да оствари жељу малог човека” више није ствар маште. Потребно је само нешто јако и искрено желети, пратити “знакове на путу” и стварност ће сигурно бити онаква какву желимо.
Судбина остаје као оправдање када нешто не желимо довољно, или када се плашимо хоћемо ли умети да уживамо у моменту када наши снови постану јава.
У трећој књизи из трилогије, интригантног наслова “Напред у прошлост”, аутор говори о путовању кроз време и објашњава различите феномене простора и времена. Такође, књига садржи и преписку аутора са читаоцима који износе своје конкретне животне проблеме, па и оне љубавне природе, а он саветује како да их реше примењујући принципе “трансурфинга”.
Тако, на пример, једна жена желела је да зна како да врати вољеног мушкарца. Аутор Вадим Зеланд упозорава да најпре добро размислимо да ли заиста желимо да вратимо изгубљено и поново освојимо љубав особе која нас је оставила. Можда се оваквим развојем ситуације спасавамо од још непознатих проблема. Да бисмо донели одлуку морамо слушати “шум јутарњих звезда”, односно тихи шапат душе која нам указује на право решење.
Аутор напомиње и тзв. концепт “фреиле”, чије начело гласи “одреците се намере да нешто добијете, замените је намером да нешто дате и добићете оно чега сте се одрекли”. Каже да примењивање ових техника има изузетне учинке и да “трансурфинг” без грешке може да обликује стварност онако како желимо. Али, упозорава да су жеље опасна ствар и да их зато пре почетка примене ових техника треба добро осмислити и дефинисати.
-“Не уме свако да се носи са својим жељама, јер оне су опасне. Због тога се догађа да се људи суоче са остварењем тих жеља на јако негативан начин. Пазите шта желите, јер то јако лако може постати ваша свакодневица”, наглашава аутор.
Аутор упућује да су два најважнија концепта “трансурфинга” – унутрашња и спољашња намера. Наша унутрашња намера усмерена је на осећај сопствене вредности, али као таква није довољна за остварење циља. Уколико делујемо само унутрашњом намером, то ће се свести на уверавање друге стране и предузимање разних акција у сврху обнове љубавног односа. Али, и ако успете, неће бити исто као пре. Одговор се крије у моћној спољашњој намери која настаје када су душа и разум усклађени. Унутрашња намера вашег партнера, такође, усмерена је на осећај његове вредности, и зато се, да бисте вратили вољену особу, морате одрећи своје унутрашње намере.
Са друге стране, заговорници идеје да је читав наш животни пут “записан негде горе” сматрају да је наше постојање оправдано неким циљем који нам је доделила “виша сила”. Ми смо само ту да сврху испунимо и прихватимо додељене улоге.
Али, поборници “трансурфинга” не пристају на такве идеје. Тврде да је све што желимо оствариво, а као доказ наводе успшене људе, спортисте и бизнисмене, који се не разликују много од “обичног света”, сем по томе што се нису плашили својих жеља.

Коментари (1)

srboljub

10.07.2009. 11:40

Samo što sam pročitao prvo poglavlje ''Transsurfinga'' nema kraja mom zadovoljstvu.Prvi put u mom 74.godišnjem životu čitam ovako nešto toliko vredno pažnje da želim moje zadovoljstvo da saopštim nekome. Godspodine Jovanoviću, pročitao sam Vaša zapažanja i zahvaljujem.Puno pozdrava ,Srba iz Vranja