Мали трикови за младе домаћице

Т. Л.

петак, 26. 06. 2020. у 15:16

Мали трикови за младе домаћице

Depositphotos

Некада није наодмет применити неке "цаке" у којима су се други већ опробали

АКО желите да се усавршите као домаћица или да само олакшате процес кувања и аранжирања хране, прочитајте корисне савете који би можда могли да вам помогну. Некада није наодмет применити неке "цаке" у којима су се други већ опробали.

* Коцкице леда за аперитив су укусније ако у посуду за лед са водом убаците и танко изрезане коре лимуна или поморанџе.

* Нико не воли црну боју банане у салати или на врху торте. Да бисте то спречили, попрскајте воће лимуновим соком и поспите прах шећером.

* Да бисте лакше скинули кору са парадајза прелијте га кључалом водом, да омешка, а онда га сецкајте.

* Када замрзавате воће, увек га пакујте у пластичне посуде и сваки ред добро поспите шећером. Тако мраз неће продрети у њега и украсти му природан укус.

* Ако сте пресолили јело, додајте кромпир и он ће покупити сав вишак соли.

* Маслац држите у пластичној посуди са херметичким поклопцем у којој је вода за пиће, да плива. Тако ће се лакше размазивати, а неће се покварити.

* Свеж сир пре употребе пропустите кроз сито како бисте добили компактнију и укуснију масу.

* За кување било које врсте тестенине потребно је доста воде, па тако на сваких 250 г теста иде око три литре. У противном се неће лепо скувати, већ ће се залепити за дно шерпе.

* Сок из печених воћних колача неће исцурити ако тесто пре печења поспете гризом или хлебним мрвицама.

* Ако вам је остао стари хлеб, немојте да га бацате, већ га мало наквасите водом и оставите неколико минута у врућој рерни. Тако ће постати хрскав и свежији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације