САВЕТ: Ево како да се поврће добро скува

Т. Л.

недеља, 28. 06. 2020. у 14:40

САВЕТ: Ево како да се поврће добро скува
Уколико вам се понекад деси да вам се поврће прекува или остане сирово, не очајавајте, јер се то дешава и најбољима

УКОЛИКО вам се понекад деси да вам се поврће прекува или остане сирово, не очајавајте, јер се то дешава и најбољима. Позната куварица Ејприл Блумфилд има савет како да спречите најгоре. Она каже да се то најчешће дешава јер се одређена врста поврћа термички дуже обрађује од неких других, што обично заборавимо, па сво поврће ставимо истовремено да се крчка. И ту грешимо. Неко се прекува или загори, а неко остане сирово.

Уколико правите јело које се састоји од шаргарепе и кромпира, као и броколија и карфиола, важно је да прве две намирнице исецкате на ситније комаде, а друге на крупније, па ће се тако направити равнотежа. Тиквице увек оставите за крај, јер су најмекше и најмање времена им је потребно за кување. Блитва и спанаћ се само бланширају, што значи да им у принципу не треба дуже од десетак минута да се крчкају. Парадајзу je потребно још краће времена, па га остављајте за крај. Паприка "воли" да се дуже динста, да пусти сок, зато је ставите на самом почетку печења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације