Слатки крајеви Србије

Промо

субота, 27. 06. 2020. у 10:00

Слатки крајеви Србије

Depositphotos

Сласним залогајима упознаћемо вас са разноликим пределима и карактеристичним посластицама од севера до југа наше земље

ОВЕ године Суноко путује кроз слатке крајеве Србије! Сласним залогајима упознаћемо вас са разноликим пределима и карактеристичним посластицама од севера до југа наше земље.

Припремите се за слатко путовање и за уживање у укусима домаћих колача!

Дворац Дунђерски - Добош торта

Потребно је

за коре:

10 јаја

10 кашика Суноко шећера

10 кашика брашна

За фил:

8 јаја

10 кашика Суноко шећера

100 г Суноко шећера у праху

200 г чоколаде за кување

375 г путера

За глазуру:

15 кашика Суноко шећера

кашика путера


Умутите беланца, па додајте Суноко шећер и мутите док се не сједине. Кашиком додајте жуманца и брашно. Поделите смесу на 6 делова. На преврнути плех ставите пек-папир, па шпатулом распоредите смесу за кору. Пеците на 200 степени 7 минута. Поступак поновите за сваку кору. Одвојите беланца од жуманаца, па их добро умутите.

Додајте Суноко шећер, поново мутите, затим сједините са жуманцима и ставите да се кува. У врућ фил додајте изломљену чоколаду за кување, измешајте и оставите да се охлади. У другој посуди умутите путер са Суноко шећером у праху, па сједините са охлађеним филом. На пет корица равномерно нанесите фил, а преко шесте разлијте глазуру.

Дворац Дунђерски

Карамелизујте 15 кашика Суноко шећера, а кад се потпуно растопи додајте кашику путера. Врућу глазуру развуците кашиком преко последње корице. Повлачите равне линије уздуж и попреко. Остатак фила сипајте у шприц за украшавање, па када се глазура прохлади декоришите торту по ивицама. Ставите торту у фрижидер и служите је 24 сата касније.



Пратите нас и путем иОС и андроид апликације