СА ТЕЛЕТИНОМ

Потребно је:

* паковање тортиља чипса

* 200 г телетине

* 200 г сира по жељи

* пола шољице парадајза

* 2 љуте папричице

* 3 млада лука

* 2 кашике киселе павлаке

* со, бибер

* босиљак

Телетину исецкајте на мале коцке и пржите на уљу, али не до краја већ оставите полузавршено да се на крају запече. У ватросталну посуду наслажите тортиља чипс и поспите ренданим сиром, па на то поређајте месо и додајте зачине. Све запеците на 200 степени 10 минута. За то време исецкајте поврће, затим га поређајте по врху, па додајте и киселу павлаку. Оставите неколико минута у искљученој топлој рерни. Служите топло.


РАСКОШНА ИГРА БОЈА


Потребно је:

* 2 кесе тортиља чипса

* 400 г пелата од парадајза

* 400 г чери парадајза

* љута чили папричица

* главица црвеног лука

* шаргарепа

* чен белог лука

* 200 г гауде

* по кашичица соли и бибера

* мало маслиновог уља

* свеж першун

Исецкајте црни лук и шаргарепу, па их пропржите на мало маслиновог уља. Додајте пелат и кувајте уз повремено мешање, док се састојци не претворе у уједначену масу. Чери парадајз преполивите, па све заједно крчкајте на лаганој ватри док течност не испари. Укус појачајте са сољу, бибером и чили папричицом. На крају поспите свежим, исецканим першуном и ренданим сиром, па све прелијте преко чипс тортиља у одговарајућој чинији.


НЕОБИЧНА МИНИ-ПИЦА


Потребно је:
* кришке кукурузне векнице (уместо тортиља чипса)

* 3 кашике маслиновог уља


За сос:

* мала конзерва исецканог парадајза

* кашика маслиновог уља

* чен белог лука

* кашичица меда

* кашичица мајчине душице

* со, бибер

* 150-200 г моцареле или гауде

* велика црвена паприка

* шака листова свежег босиљка

Танко исечене кришке хлеба благо посолите и на њих накапајте маслиново уље. Ставите их да се пеку у рерни на 180 степени, од седам до 10 минута. Потом их извадите, али не искључујте рерну. Док се кришке пеку, направите брзи пица умак. Загрејте маслиново уље, па ставите цео чен белог лука или га исецкајте. Кратко пропржите, па додајте исецкани и ољуштени парадајз из конзерве и оставите да се све загреје, па посолите, ставите мед и мајчину душицу. Чим почне да ври промешајте и склоните са шпорета. Уколико је унутра цео чен белог лука - извадите га. Сосом премажите печене кришке, а по жељи поспите ориганом. Преко ставите нарендани сир, ситно исецкане љуте или слатке свеже паприке. Поспите са још мало пармезана, искључите рерну, па их ставите унутра на још неколико минута, да се сир отопи. Пре сервирања можете да их поспете свежим босиљком.


СА ПИЛЕЋИМ ПРСИМА


Потребно је:

* паковање тортиља чипса

* 250 г пилећих прса

* 250 г милерама

* конзерва (200 г) црвеног пасуља

* конзерва (200 г) кукуруза

* 100 г киселих краставаца

* 100 г ементалера

* 2 лимуна

* паприка

* со, шафран

Скувајте пилетину и исeцкаjтe на ситне коцкице. Поспите соком од лимуна и оставите да се охлади. Из конзерви исцедите сок и помешајте са ситно исецканим краставцима и паприком. Саставите све састојке, посолите и поспите с мало шафрана. Паковање тортиља чипса ставите у одговарајућу чинију, а смесу сипајте преко и служите.


ЗАПЕЧЕНИ


Потребно је:

* паковање кукурузног чипса

* 2 паприке

* 200 г млевеног меса

* конзерва од 200 г кукуруза

* главица црног лука

* 100 г наренданог тврдог сира

На тигању пропржите лук исецкан на колутове, паприку на резанце и млевено месо зачињено универзалним зачином. Ради бољег укуса ставите, ако имате, црвену љуту папричицу. Пред крај пржења додајте кукуруз. У одговарајућу посуду ставите ред чипса, ред фила, и све тако наизменично док има материјала. На крају поспите нарендан сир и ставите у рерну да се пече од пет до 10 минута на 200 степени.