Чудни “кап колач” из Јапана постао је велики хит на интернету и брзо проширио светом, иако је у питању јако једноставан рецепт.

Наиме, да бисте га направили потребни су вам желатин и вода, а оригинални рецепт користи пиринчано брашно.

Прочитајте још: Савршен спој бадема и чоколаде: Посластице које ће вас одушевити (РЕЦЕПТИ)

Дезерт је изум компаније “Кинсеикен Сеика” а његов изворни назив на јапанском је “Mizu Shingen Mochi“, где “мизу” значи “вода”.

Идеја је била направити велику бистру кап воде са извора у планини, која је толико укусна да јој ни не треба арома. Колач није претерано стабилан па ће се после 30 минута на собној температури потпуно истопити ако се не поједе.

На снимку испод можете видети како да га направите: