Кување тестенине је једна од најлакших и најразумљивијих техника. Чак и неискусан кувар то уме да уради.


Овај једноставан задатак, међутим, има више трикова него што сте мислили, а чување воде од тестенине је један од њих. То је један од корака на који се најчешће заборави.

Вода у којој се кувала тестенина је пуна скроба и соли. Иако може да изгледа мутно и прљаво, она је кључ укусног соса и укусног јела с тестенином.

Након што се ваша тестенина скува, извадите је из лонца. Можете оставити воде колико желите.

Сачувајте једну шољицу воде по лонцу тестенине, додајте сос у лонац с водом и промешајте, затим додајте тестенину. Садржај скроба обогаћује ваш сос, а садржај соли даје додатни укус.

Скроб делује и као средство за згушњавање. Овај трик је оно што одваја просечна јела с тестенином од укусних, сложених јела у вашем омиљеном италијанском ресторану.

(24sata.hr)