АНАНАС ТОРТА

Потребно је:

* 3 јајета

* 150 г шећера

* 125 г маслаца

* 100 мл млека

* 200 г брашна

* 1 прашак за пециво

* 80 г кокосовог брашна


За фил:

* 1 пудинг од ваниле

* 100 г шећера

* 500 мл млека

* 80 г кокосовог брашна

* 150 г маслаца

* 250 г ананаса из конзерве

* 2 шлага

Пенасто умутите јаја и шећер, а затим додајте омекшан маслац и млеко. Лагано умешајте брашно помешано са прашком за пециво, кокосово брашно и сједините. Смесу ставите у калуп за торту обложен пек-папиром и пеците у рерни пола сата на 180 степени. За то време припремите фил. Помешајте пудинг са мало млека. Преостало млеко и шећер ставите на ринглу, када прокува додајте кокос и размућени пудинг и кувајте, уз непрестано мешање, још неколико минута, док се не згусне. Када се фил охлади, додајте маслац и лагано умутите миксером да се добро сједини. Охлађену кору поделите на два или три дела, сваки део натопите соком из компота, намажите фил и ставите коцкице ананаса. Умутите два шлага са млеком и украсите торту, а преко поређајте исецкан ананас.



ЧОКОЛАДНЕ КОЦКЕ




Потребно је:

* 125 г маслаца

* 50 г шећера

* 2 јајета

* 200 г брашна

* 2 кашике какаоа

* 1/2 кесице прашка за пециво

* 100 мл млека

За фил:

* 300 мл млека

* 50 г гриза

* 80 г маслаца

* 100 г кокосовог брашна

* 1 ванилин шећер

* неколико кашика шећера

* 200 г црне чоколаде за глазуру

Умутите у крем маслац, шећер и јаја. Одвојено сједините брашно, какао и прашак за пециво, полако сипајте млеко и све додајте у крем са маслацем. Добијену смесу ставите у подмазани плех и пеците отприлике 25 минута у загрејаној рерни. Припремите фил тако што ћете у шерпи скувати млеко са гризом и маслацем, уз непрестано мешање, док се смеса не згусне. Додајте шећер, кокос и ванилин шећер, а затим намажите фил преко охлађене коре. На рингли растопите чоколаду са мало воде и уља и премажите преко колача. Ставите у фрижидер да се хлади најмање три сата.


СОЧНИ КОЛАЧ


Потребно је:

* 1 чаша јогурта

* 1 чаша млека

* 1 чаша уља

* 1 чаша кокосовог брашна

* 1 ванилин шећер

* 2 чаше шећера

* 2 чаше брашна

* 1 кашичица прашка за пециво

Наведеним редоследом варјачом или шпатулом помешајте све састојке. Добијену смесу ставите у мањи плех који је претходно подмазан уљем и посут брашном. Пеците отприлике пола сата у загрејаној рерни на 180 степени. Када се колач охлади, поспите преко шећер у праху или кокосово брашно, па исеците на коцке.


СЛАТКО СРЦЕ


Потребно је:

* 250 г путера

* 200 г шећера

* 1 прашак за пециво

* 2 јајета

* 250 г кокосовог брашна

* 350 г брашна (тип 400)


За посипање:

n 50 г шећера у праху

n 2 кашике кокосовог брашна

Путер отопите на лаганој температури, додајте шећер и мутите док се шећер не истопи. Затим додајте јаја и прашак за пециво и наставите да мутите док се све добро не сједини. Ставите кокосово брашно, лагано сипајте брашно и умесите тесто. Затим га развуците оклагијом и помоћу калупа за колаче обликујте срца (или рукама правите кифлице). Пеците 15 минута на 180 степени, извадите из рерне и врућа срца уваљајте у шећер у праху који сте помешали са кокосовим брашном.