ПАСТА ЗА ТРЕН ОКА

Потребно је:

* 250 г пасте

* чен белог лука

* 250 г пилећих прса

* 2 кашике маслиновог уља

* 4 парадајза

* 2 шољице босиљка

* мало путера

* 2 кашичице пармезана

* со, бибер

На ситно исецканом белом луку и путеру издинстајте пилетину исецкану на комадиће, па додајте парадајз исечен на крупне колутове. Скувајте пасту и када је оцедите помешајте је са месом и исецканим босиљком. Поспите пармезаном и служите топло.

БРУСКЕТИ ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ

Потребно је:

* 200 г путера

* 4 чена белог лука

* француски хлеб или багет

* 200 г качкаваља

* 4 парадајза

Растопљен путер помешајте са исецканим першуном и згњеченим белим луком. Исеците уздужно кришке хлеба, премажите их намазом, по врху ставите колутове парадајза, поређајте брускете у плех и прекријте алуминијумском фолијом. У загрејаној рерни их пеците око десетак минута. Извадите их, скините фолију, поспите брускете качкаваљем и вратите у рерну да се пеку још неколико минута.


ДОМАЋЕ ЋУФТЕ

Потребно је:

* 500 г млевеног меса

* 5 ченова белог лука

* главица црног лука

* јаје

* 3 кашике презли

* 2 дл сока од парадајза

* со, бибер

* суви биљни зачин

* першун

* кашичица соде бикарбоне

Месо сједините са јајетом, па додајте ситно исецкани црни и изгњечен бели лук, соду бикарбону, со, бибер и биљни зачин. Оставите да одстоји 20 минута, па од смесе обликујте лоптице и уваљајте сваку у презле. Ставите ћуфте да се прже у загрејаном уљу. Пред крај пржења налијте сок од парадајза, па оставите да се ћуфте крчкају на тихој ватри десетак минута.


КОТЛЕТИ СА КРОМПИРОМ

Потребно је:

* килограм прасећег меса

* килограм кромпира

* 4 чена белог лука

* гранчица рузмарина

* со, суви биљни зачин

* рузмарин

Котлете меса зачините и оставите преко ноћи да одстоје у фрижидеру. Засеците свако парче и у њега убаците комадиће белог лука, премажите машћу и ставите у плех за печење. Прелијте водом и ставите да се пече око пола сата на 180 степени. Додајте кромпир са мало рузмарина, па пеците још сат времена.