Корејски начин припреме омлета буквално је запалио интернет! Није ствар у састојцима, већ у начину припреме и послуживања

Реч је о једноставном рецепту, али који ће јаја претворити у ваше омиљено јело, чак и ако их не једете често, а доручак ће винути у неку другу димензију.

Прочитајте још: Кисели купус у разним комбинацијама: Укусна јела у којима ћете уживати

Омлет који Корејци зову Торнадо не припрема се на посебан начин, али вероватно захтева пуно вежбања. Умућено јаје пече се у врло врућем тигању и помоћу штапића се врти у средини, а онда кад јаје почне да се лепи за тигањ, односно кад се створи при слој омлета, док је горе и даље течном стању, штапићима се умотава око као када једете шпагете, што прави врх који можете ухватити штапићима. То се ради изузетно полако, како би и течни делови могли да се пеку.

Торнадо омлет је готов кад више нема течних делова. Корејци затим тај "торнадо" пажљиво пребацују преко гомилице куваног и зачињеног пиринча, а около стављају сос од печурака или поврћа.

(24sata.hr)