ДА би месо било сочно и укусно, веома је важан начин припреме, али и време печења. Пре свега битно је да рерна буде добро загрејана. У супротном, месо ће се осушити и неће бити довољно укусно. Рецимо, свињско месо с ребрима (1,5 кг) пече се сат и по на 200 степени. Толико је потребно да се добро испече и пиле, док ће пилећи батаци и прса на истој температури бити готови за 45 минута.

Ћурка од 2,5 кг пече се два и по сата на 170 степени, а уколико је пуњена, сат дуже. Јагњећа плећка (2,5 кг) или бут (1 кг) пеку се сат и по на 200 степени, телећи одрезак на истој температури 30 до 40 минута, док ће говедина (1 кг) бити готова за 40 до 60 минута на 200 степени.