КОЦКЕ ЗА ТРЕН ОКА


Потребно је:

- шоља шећера

- шоља млека

- 2 дл уља

- 4 кашике какао праха

- 2 јајета

- шоља брашна

- прашак за пециво

- ванилин шећер

Шећер, млеко, уље и какао добро умутите да добијете глатку смесу. Поделите је на два једнака дела. Један део оставите на страну. У други додајте јаја, брашно са прашком за пециво и ванилин шећер, па умутите и сипајте у калуп обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 25 минута. Врео колач прелијте смесом коју сте оставили са стране. Колач оставите три сата да одстоји и онда га сеците на коцке.


ЗДРАВА ЧОКОЛАДА

Потребно је:

- 1/2 шоље какао праха

- 1/2 шоље кокосовог уља

- 6 кашика меда

- 2 кашике цимета

- мало рума

Помешајте наведене састојке, па их добро измиксујте у блендеру. Сипајте смесу у калупе по жељи, у зависности од тога какав облик желите да добијете, мада може да буде и обична ужа тепсија. Ставите посуду у фрижидер на сат-два како би се смеса охладила. И - чоколада је готова. Можете да је украсите воћем или да је поспете млевеним орашастим плодовима.


БРАУНИ


Потребно је:

- 150 г брашна

- 200 г маслаца

- 200 г чоколаде за кување

- 4 јајета

- кашика какао праха

- ванилин шећер

- 1/2 прашка за пециво

- 150 г шећера

- 50 г сецканих лешника

Маслац истопите са чоколадом и какаом, па га мало прохладите. Умутите јаја и додајте брашно измешено са прашком за пециво и ванилин шећер. На крају убаците и истопљени маслац са чоколадом и какаом, па све добро измешајте. Сипајте у подмазан плех и пеците на 180 степени око 45 минута. Брауније украсите сецканим лешницима.


ТИРАМИСУ ТОРТА


Потребно је:

- 200 г пишкота

За прелив:

- 2 кашике нес кафе

- кашика какао праха

- 8 кашика воде

- 3,5 дл млека

- мало рума

За фил:

- 4 јајета

- 16 кашика шећера

- 500 г маскарпоне сира

- екстракт ваниле

За посипање:

- мало какао праха

Направите прво прелив - нес кафу и какао прелијте кључалом водом, додајте млеко и рум. Беланца и осам кашика шећера умутите у чврст снег, а затим умутите жуманца са остатком шећера, додајте сир и мало ваниле, па добро промешајте. Помешајте беланца и жуманца. У ватросталну чинију ставите мало фила, па на њега слажите пишкоте умочене у прелив, па фил, а онда опет пишкоте и на крају фил. Ставите у фрижидер да одстоји, па поспите какаом и сеците као торту.


ЦИМЕТ КОКТЕЛ


Потребно је:

- 250 г какао праха

- 200 г слатке павлаке

- 50 г смеђег шећера

- кашика цимета

- 250 мл вотке

Помешајте какао, слатку павлаку и шећер, па сипајте у шерпицу и ставите да се кува пет минута на лаганој ватри. Све време мешајте. У ову смесу додајте вотку, па мешајте још неколико секунди. Оставите да се добро охлади, а затим смесу процедите у стаклену флашу. Чувајте коктел у фрижидеру, па га сервирајте у чашама по избору, са посутим какаом као декорацијом.