ШТАНГЛИЦЕ СА ЧОКОЛАДОМ

Потребно је: 200 г кокосовог брашна , 3 1/2 кашике меда , 2 кашике кокосовог уља , 1/2 кашичице екстракта ваниле , прстохват соли , 100 г црне чоколаде , кашика уља


У блендер убаците кокосово брашно и уље, мед, екстракт ваниле и со, па измутите, док се лепо не сједини. Мање комаде добијене смесе обликујте у штанглице, затим их ставите у фрижидер. Отопите чоколаду и у њу уваљајте кокос штанглице. Убаците их у замрзивач да се стегну, на пола сата, па их потом чувајте у фрижидеру.

ЛИЛИХИП КУГЛИЦЕ

Потребно је: 250 г путера или маргарина , 200 г прах шећера , 250 г млевеног кекса , 100 г кокосовог брашна , 100 г чоколаде (беле или млечне) , 100 г кокосовог брашна (за ваљање куглица) , силиконски калуп за лизалице (ако немате могу и чачкалице или танке, пластичне кашичице за кафу)


Умутите путер и прах шећер у глатку смесу, па додајте кекс и кокосово брашно. У то сипајте истопљену чоколаду и добро промешајте да се потпуно сједине сви састојци. Пустите да се мало прохлади, па рукама правите куглице величине ораха и уваљајте их у кокосово брашно. На крају их набодите на силиконски калуп за лизалице, чачкалице или танке, пластичне кашичице за кафу, и служите убачене у чашу, као лилихипе.


ВАЗДУШАСТИ МАФИНИ

Потребно је: 300 г шећера , ванилин шећер , прашак за пециво , 400 г брашна , 200 г кокосовог брашна , 200 мл млека , 200 мл уља , 200 мл јогурта За посипање: мало кокосовог брашна


Најпре варјачом помешајте све суве састојке, па им додајте течне и миксером добро умутите, тако да нема грудвица. Сипајте смесу у калупе за мафине или у плех, па пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени, 20 минута, односно док не порумене - пробајте чачкалицом да ли су печени. Када се мало прохладе, извадите их из калупа и овлаш поспите кокосовим брашном.


КЕКС УЗ КАФУ

Потребно је: 125 г путера , 70 г белог шећера , 110 г смеђег шећера , прстохват соли , јаје , 1/2 кашичице ванила екстракта , 160 г брашна , 1/2 кашичице соде бикарбоне , 1/2 кашичице прашка за пециво , 100 г кокосовог брашна


Измешајте обе врсте брашна, соду бикарбону и прашак за пециво. Путер кратко мутите миксером, додајте обе врсте шећера и со, па наставите мућење док маса не постане глатка. Додајте јаје и екстракт ваниле и наставите да мутите. Сипајте мешавину сувих састојака и све сједините варјачом, да бисте добили хомогену смесу. Плех од рерне обложите папиром за печење. Кашиком за сладолед формирајте лоптице, па их ређајте у плех, правећи веће размаке између њих. Пеците у рерни загрејаној на 190 степени 12 минута, односно док ивице не постану златастосмеђе. Оставите их неколико минута на плеху, па их тек онда вадите на тањир.

ПАТИШПАЊ ВАНИЛА ТОРТА

Потребно је: 3 јајета , 150 г шећера , 150 г брашна , 80 г кокосовог брашна , 80 мл уља , прашак за пециво , ванилин шећер , 200 г скуваног пудинга од ваниле , кора једног лимуна , 2 кашике џема од вишње. За посипање: 100 г кокосовог брашна


Јаја умутите са шећером, па додајте брашно и прашак за пециво. Затим сипајте уље, кокосово брашно и мућењем све добро сједините. Сипајте у плех подмазан уљем и пеците у рерни загрејаној на 200 степени, 50 минута. Охлађен колач пресеците на пола, па доњи део премажите пудингом од ваниле, поспите наренданом лимуновом кором и преклопите другом половином. Одозго танко премажите џемом и поспите кокосовим брашном.