Спасите намирнице

Б. Ј.

19. 09. 2019. у 21:39

Спасите намирнице

Илустрација / Depositphotos

Да бисте продужили рок трајања млеку, у тетрапак ставите врло мало соли. Салату ћете одржати свежом уколико је држите у фрижидеру умотану у папирни убрус, а хлеб ако у кесу у којој га чувате убаците комадић свежег целера

Колико пута вам се догодило да вам намирнице пропадну пре него што сте очекивали? Уз помоћ неколико трикова успећете да "извучете" највише од онога што сте купили за јело.

Да бисте продужили рок трајања млеку, у тетрапак ставите врло мало соли. Салату ћете одржати свежом уколико је држите у фрижидеру умотану у папирни убрус, а хлеб ако у кесу у којој га чувате убаците комадић свежег целера. Банану одмакните од осталог воћа, јер отпушта гасове од којих оно брже сазрева.

Загорео вам је пиринач? Непријатни мирис и укус одстранићете тако што ћете на њега ставити кришку белог хлеба и оставити да одстоји петнаестак минута. Пресољену супу учинићете јестивом ако у њу убаците кувани кромпир, који ће упити вишак соли. Приликом кувања, кромпир и тестенине отпуштају нутријенте, корисне за раст биљака. Немојте ту воду просипати, већ је охладите и њоме их залијте - биће вам захвалне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације