ДИЈЕТА: Сваког дана по једна врста намирнице

недеља, 15. 09. 2019. у 17:15

ДИЈЕТА: Сваког дана по једна врста намирнице

Depositphotos

Овај режим исхране захтева велику дисциплину и упорност; Током шест дана предвиђена је једнолична исхрана, која ће омогућити да "варате" организам, који ће почети да користи сопствене масне резерве

ИСХРАНА богата протеинима и угљеним хидратима, који се међусобно смењују, главно је правило ове дијете. Током шест дана предвиђена је једнолична исхрана, која ће омогућити да "варате" организам, који ће почети да користи сопствене масне резерве.

Ауторка дијете је шведска нутриционисткиња Ана Јохансон, која је дијету базирала на здравом мршављењу које не утиче негативно на расположење. Тајна дијете, према њеним тврдњама, лежи у физиологији пробаве, која се побољшава оваквим начином исхране. Мада је ова дијета мало позната на нашим просторима, у свету су хиљаде жена успеле да смршају помоћу ове дијете.

Редослед се мора строго поштовати, иначе дијета неће деловати. Важно је да се тачно придржавате распореда уношења намирница према шеми протеини - угљени хидрати, јер је управо у томе пола успеха дијете.

Током свих шест дана, шећер треба потпуно избегавати. Од пића се могу користити обична вода и зелени или црни чај, док је пожељно смањити количину кафе. Када завршите са првим кругом дијете, не морате да правите паузу, него одмах можете кренути с новим циклусом.


ПРВИ ДАН


Дозвољен је унос полинезасићених масних киселина и омега-3. То су корисне масноће, које због свог састава не могу да буду претворене у поткожно масно ткиво. Допуштено је користити кувану, печену или барену рибу. Ова намирница има мало калорија а доста беланчевина. Уз рибу можете ставити мало зеља, а можете спремити и рибљу чорбу. Можете додати со и благе зачине, као и уље.


ДРУГИ ДАН


Потребно је хранити се само куваним поврћем, тако ће се тело снабдети угљеним хидратима. Пошто је количина енергије коју добијате из поврћа недовољна, организам ће се хранити масноћама из резерви. Поврће можете пропремати кувањем, барењем или печењем. Дозвољена је употреба соли, уља и благих зачина, док можете пити и сок од свежег поврћа.


ТРЕЋИ ДАН


Пилетина ће вам обезбедити неопходне протеине. Осећајујући недостатак угљених хидрата, организам ће примати енергију из масних ћелија у организму, што ће резултирати мршављењем. Најбоље је јести пилећа прса без кожице и пилећу супу.


ЧЕТВРТИ ДАН


Исхрана се састоји од житарица, које желудац споро вари. Садрже сложене угљене хидрате који ће напунити залихе гликогена, али ће, упркос томе, тело морати да црпи енергију из поткожног масног ткива. На јеловнику може да се нађе било која врста житарица или њихових семенки, док је дозвољена употреба соли и квасца, од којих можете спремити пшенични хлеб.


ПЕТИ ДАН


Петог дана једе се сир, како би се попуниле минералне резерве које су исцрпљене у претходна четири дана. Сир има мало калорија, а доста висококвалитетних протеина. Изаберите свеж сир, са мало масноће.


ШЕСТИ ДАН


Последњег дана дијете једе се само воће, од којег ће тело добити велику дозу енергије. Могу се пити и воћни сокови, али без додатог шећера.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

отац Макарије

16.09.2019. 06:27

Постоји једна слична метода мршављења, а далеко једноставнија и јефтинија. зове се "аутофагија". Гуглајте