КАКО нам предстоје паклене врућине, сви прибегавамо разним начинима да би се освежили и расхладили. Прижељкујемо нешто хладно увек на домак руке, па ево и решења.

Предлажемо вам рецепт за ледени напитак од салате и бобица, који је одлична замена за готове сокове препуне шећера. Одувек сте желели да знате шта тачно пијете, шта има унутра све, па ево и прилике. Будите сам свој мајстор и нећете да добијете производ са додатком соли и шећера и са смањеним уделом влакана. Домаћи сокови су право освежење, још кад знате да су хранљиве ствари и витамини сачувани, уживаћете још више у овом леденом напитку.

Захваљујући најновијим соковницима, сада из састојака можемо да добијемо много више него пре само неколико година. Зато је припрема сокова код куће брза и лака,а нутривно гледано такви сокови су врло богати и хранљиви.

Целер је један од незаобилазних састојака здравих напитака и без њега здрави напитак је незамислив. У скромном коренастом поврћу налази се један од најбогатијих извора алкалних минерала из врта.

За летње врућине предлажемо вам рецепт за ледени напитак од салате и бобица из књиге "Алкални сокови & смоотхији" аутора др Стефана Доменига у издању Школске књиге. Овај сок савршена је замена за готове сокове препуне шећера и уметнутих боја и укуса.

Састојци: 4 листа зелене салате, ½ малог краставца, 2 целера, 75 г мешаног бобичастог воћа, нпр. јагода, малина и купина, 125 мл хладне воде

Припрема: Листове салате ставите у блендер. Краставац очистите и крупније исецкајте, затим додајте салати. Баците бобице које су изгубиле боју. Воду и бобице ставите у блендер и укључите блендер на минут док смеса не постане глатка. Сипајте у чашу и уживајте!

(Задовољна.хр)