У Будви поновљени сценарио већ трећу седмицу: Полиција цео дан обезбеђује новоизабрано руководство

Б. Дабић

уторак, 07. 07. 2020. у 12:02

У Будви поновљени сценарио већ трећу седмицу: Полиција цео дан обезбеђује новоизабрано руководство
Ни 17. дан заредом улаз у Општину није дозвољен представницима власти, које су грађани изабрали на последњим локалним изборима 2016.

У Будви поновљени сценарио, већ трећу седмицу. Шеф одборничког клуба ДФ Ђорђије Прибиловић поручио је да ово што се сада дешава у Будви, никада се није дешавало у њеној историји.

- Овога што имамо данас никад није било у Будви од када је овај град основан, већ две и по хиљаде године. Није било да такозваног председника Општине или Скупштине уводе под полицијском пратњом, обезбеђују их по цели дан, у радно време. То Будва још није доживјела. Е сад се питамо зашто је то тако. Па зато што су ови самозванци или лажицари, који се представљају за председника Општине и Скупштине рођени два месеца пре времена, то су недоношчад, а ова зграда претворена у инкубатор. Као свим недоношчадима контролише се ко улази, ко излази, све иде на лекарски рецепт, као да смо у апотеци, казао је Прибиловић.

Ни 17. дан заредом улаз у Општину није дозвољен представницима власти, које су грађани изабрали на последњим локалним изборима 2016. године, а у јуну сменила нова одборничка већина из редова ДПС, СД, Црногорска и независни одборник Стеван Џаковић.


Председник СО Будва Крсто Радовић који не признаје одлуку о разрешењу са места председника Скупштине, јутрос ни као одборник Демократа није могао да уђе у Општину.

“Окупација Општине се наставља, грађани не могу да уђу, а од запослених само они пробрани, лојални организованој криминалној групи, казао је Радовић додајући да је почела са сменом одређеног броја секретара и руководства, који су дали велики допринос изградњи Будве и постављања правог система у последње четри године од када су Демократе и ДФ на власти у овом граду.


ОБЕЗБЕЂЕЊЕОДБОРНИКУ – ВИДЕЋЕМО СЕ ЈОШ


Одборник Ђорђије Вујовић је успео да узме списак из руку једног од припадника приватног обезбеђења и саопштио да на папиру нема ни потписа нити печата, те да је исти само један обичан табеларни приказ. На списку су имена ко може да уђе у Општину Будва. Он је такође, казао да су припадници обезбеђења из Никшића и да је од њиховог колеге добио информацију да им је тамо основна делатност крађа секундарних сировина из Жељезаре.

-Данас су се овде удружили лопови са лоповима и овдје вам је природно станиште, јер су овдје лопови који су узурпирали Општину, казао је Вујовић додајући да списак може и да поцепа, јер није валидан. У међувремену је из Општине изашао припадник обезбеђења коме је Вујовић на крају дао списак.

-Видећемо се ми још, поручио је припадник обезбеђења Вујовићу.ЦИЉЈЕ ЗАДУЖИТИ ОПШТИНУ 30 МИЛИОНА ЕВРА

Радовић је истакао да у интересу ДПС –а да донесе одлуке и Општину задужи 30 милиона евра.

Он је оптужио председника будванског ДПС и директора “Морског добра” Предрага Јелушића да је слагао мештане Пржна и Светог Стефана.

-Јелушић је један од највећих лажова у Будви, све је слагао што је договорио са представницима МЗ “ Свети Стефан”. Тако му је сваки посао. Трагично је и што такозвани председник Општине Никола Дивановић, који је баш из Пржна и Светог Стефана, онемогућава својим суграђанима да иду на плаже у Милочеру, Светом Стефану, Краљичину плажу. То је пример најгорих људи и послушника који су спремни све да ураде против својих грађана и не чуди што су управо то они људи који носе распарене чарапе, казао је Радовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Djodje

07.07.2020. 13:10

Crnogorac sam po ocu i po majci ali rodjen u Beogradu gde sam proveo ddetinjstvo. S obzirom da smo isti narod i da Crnogoraca u Srbiji ima znatno vise nego u samoj Crnoj Gori, razdvajanje je za mene bila trauma.Sadasnja vlast je uvela Crnu Goru u NATO pakt, priznala Kosovo, i ja od tada nemam vis zelju da krocim u tu zemlju gde vise nema ni obraza ni ponosa.Nemogu da razumem da Crnogorci ne uspevaju da se otarase ove Katastrofalne vlade koja je bas obrlatila.