Званична Подгорица се одриче ВЕЛИКОГ ЊЕГОША!

Новости онлајн/В.К.

недеља, 05. 07. 2020. у 09:36

Званична Подгорица се одриче ВЕЛИКОГ ЊЕГОША!

Фото: Wikipedia

Цногорска Управа за дијаспору одбила је пројекат да Развојни центар Црногораца „Косово“ понесе име "Владика црногорскоги"
ЦРНОГОРСКА Управа за дијаспору одбила је пројекат да Развојни центар Црногораца „Косово“ понесе име "Владика црногорскоги".

Ову вест саопштио је Слободан Вујичић, а преноси „Косово онлајн“, наводећи да је Управа за дијаспору Црне Горе у свом образложењу „служећи се неистином оптужила њихово удружење да де факто не обавља поверену мисију институционалне сарадње и јачања идентитета црногорских исељеника на Косову“.

- Овим лицемерним образложењем црногорски режим наставља са репресивним мерама према сопственом народу на Косову само зато што смо 2019. године на ванредним парламентарним изборима потпуно природно подржали Српску листу, зато што сматрамо да је усвојени Закона о слободи вероисповести неуставан и дискриминаторски, зато што сматрамо да је насилнички напад на Будву удар на уставни поредак Црне Горе и на крају зато што смо се дрзнули да очување нашег свеукупног положаја и јачање црногорског идентитета на просторима косовске земље градимо на темељима филозофије и мисли црногорског владике и владара Његоша - наводи се у саопштењу, уз нагласак да „оно што међународна јавност, али посебно јавност у Црној Гори мора знати, јесте да је црногорски режим након рата на Косову де факто чинио све да затре све што је сведочило о црногорском културном идентитету“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Шатор

06.07.2020. 10:48

Званична Подгорица се одрекла српства, тиме и Његоша. Његош је био владика Српске православне цркве, како да га се не одрекну. Кад би био промил сумње Његошевог идентитета, по хрватском, бошњачком и другим конвертитиским моделима биле би исплетене енормне количине лажи и обмана како би се оспорило Његошево српско поријекло. Али Велики Владика им није оставио ни промил шансе. То их доводи до лудила.