Пацијент из Рожаја преминуо од последица Цовид-19

Novosti Online / Б.Дабић

недеља, 05. 07. 2020. у 09:21

Пацијент из Рожаја преминуо од последица Цовид-19

Илустрација / Фото: Depositphotos

Пацијент из Рожаја, који је имао 74 године, преминуо је у суботу вече у Јединици интензивног лечења Интерне клинике од посљедица ЦОВИД-19 инфекције
ПОДГОРИЦА - Пацијент из Рожаја, који је имао 74 године, преминуо је у суботу вече у Јединици интензивног лечења Интерне клинике од посљедица ЦОВИД-19 инфекције, саопштено је из Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ).


У Клиничком центру Црне Горе тренутно се лечи 31 пацијент код којих је потврђено присуство вируса ЦОВИД-19 од којих је девет у Полуинтензивној јединици и један у Јединици интензивног лијечења и витално је угрожен.


Док је у првом таласу у Црној Гори било регистрованих 324 случаја позитивна на коронавирус, за месец дана другог таласа тај број је премашен.


Од почетка епидемије у Црној Гори, од 17.марта, у првом таласу је било укупно регистровано 324 случаја коронавируса, од чега је девет заражених умрло од последица коронавируса.


У Црној Гори од почетка јуна укупан број регистрованих случајева позитивних на коронавирус је преко 395, од којих је до сада умрло пет пацијената.


Влада Црне Горе је у 25. маја прогласила "corona free" дестинацијом, након што 14 плус 14 дана није било регистрованих случајева позитивних на коронавирус.


Почетком јуна су поново регистровани случајеви корона вируса.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације