Отац Гојко Перовић: Спискови подршке још један доказ да су литије покренуле ГРАЂАНСКУ ЦРНУ ГОРУ

Новости онлајн

петак, 03. 07. 2020. у 18:53

Отац Гојко Перовић: Спискови подршке још један доказ да су литије покренуле ГРАЂАНСКУ ЦРНУ ГОРУ

Фото: Н. Карлић

Очигледно је да је народ у литијама, својим мирним а упорним протестима, покренуо грађанску снагу која вапије за стабилношћу и за владавином права
- Писма подршке разних професија и спискове са њиховим именима видим као још један у низу доказа да су литије покренуле грађанску снагу Црне Горе, и да на делу имамо управо грађанску хомогенизацију друштва, а не етничку, националну, па ето чак ни верску, поручио је ректор цетињске Богословије Гојко Перовић.

- Зашто кажем – хомогенизацију, и зашто је уопште то битно или потребно сада? Обједињење што више грађана око једног истог циља, враћа веру у стабилност и напредак друштва у ком живимо. У овом случају – обједињују се сви, без разлике Црногорци, Срби, Муслимани…. верници, агностици или атеисти…. око питања да ли нам треба Устав једнак за све, и требају ли нам, на основу таквог Устава, закони који ће се једнако односити на све? Очигледно је да је народ у литијама, својим мирним а упорним протестима, покренуо грађанску снагу која вапије за стабилношћу и за владавином права - навео је Перовић у изјави достављеној „Вијестима“.

Он сматра да на другој страни стоји гола сила и селективна правда.

- Ево синоћ се сва репресивна сила ове државе окомила на породицу црногорског официра који је подржао литије. Упркос препорукама нашег омбудсмана да је официрима црногорске војске дозвољен такав људски и грађански ангажман, Управа полиције над породицом Касалица тренира строгоћу и показује мишиће – постајући тако, уместо фактора друштвене стабилности и безбедности, узрок осећаја опште несигурности - истиче Перовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације