Црногорски брк, део традиције и идентитета, сада је симбол прајда

Велиша КАДИЋ

петак, 03. 07. 2020. у 12:08

Црногорски брк, део традиције и идентитета, сада је симбол прајда
Литије којима се клања свет за Мила су "лудачки покрет", а закон о истополним браковима - цивилизацијски искорак
ОЈ свијетла мајска зоро, ЛГБТ Црна Горо, певале су Подгорицом малобројне присталице геј покрета након усвојеног закона о истополним браковима. Тако је режим на обали Мораче по ко зна који пут поклекнуо под притиском западних моћника, покушавајући преко "фасадне демократије" да прикаже процват људских права у Монтенегру. Међутим, испод тог "покривача" - јади се раде.

Хајка против слободномислећих људи, невладиних организација, медија поприма примесе обрачуна ауторитарног режима. Сведоци смо смене легално изабране власти у Будви од стране полиције и приватног обезбеђења, хапшења и пребијања људи, бруталне демонстрације силе... Месецима траје атак на свештенство и монаштво Српске православне цркве у Црној Гори, суди се епископу Јоаникију и никшићким свештеницима. Режим је најавио отимање вековних светиња под којима је стасавала она препознатљива, чојска Црна Гора.

Величанствене литије којима се клања цео свет, за Мила Ђукановића су "лудачки покрет", док је закон о истополним браковима - цивилизацијски искорак! Чак је и црногорски брк изабран као симбол прајда, иако је он део традиције и идентитета другачије Црне Горе. Образложење - брк разбија предрасуде ко има право на њега.

Када су се усукали црногорски бркови, један бркајлија из Пљеваља у знак револта, бритвом је прешао преко њих! Знају Црногорци да то није брк Вука Мандушића, него неко вештачко влакнасто ругло у коjе су се уврзли банкрот КАП-а, предбанкрот државе, талас поскупљења струје, неплаћене школарине наше деце, празне државне апотеке и лекови које морамо да купимо у приватним апотекама, неповезане године радног стажа железараца, просветара, дакићеваца, новостворени приправници који су положили државне испите и сви спремни за биро рада!Пратите нас и путем иОС и андроид апликације