Протојереј Никола одржао молебан на Топлој: Не тражите од нас свештеника да се спустимо на земљу, наша црква је небеска и наша храна је божанска

В.В.

четвртак, 02. 07. 2020. у 23:31

Протојереј Никола одржао молебан на Топлој: Не тражите од нас свештеника да се спустимо на земљу, наша црква је небеска и наша храна је божанска
Верници окупљени у порти и храму поштовали су препоручене здравствене мере, а током службе коришћен је крст грофа Саве Владиславића
Завет који је дат давно утврђује се и потврђује сваке недеље и током сваке молитве, казао је протојереј Никола Тодоровић у беседи након молебана за очување светиња који је са њим служио јереј Зоран Миљанић у цркви Светог Спаса на Топлој.

Верници окупљени у порти и храму поштовали су препоручене здравствене мере, а током службе коришћен је крст грофа Саве Владиславића.

- Не тражите од нас свештеника да се спустимо на земљу, наша црква је небеска и наша храна је божанска, наш завет је завет светитеља и немојте тражити да се колебамо, да ућутимо, поручио је отац Никола и додао да је данас у Црној Гори ново поприште и борба,а онај ко се не поколеба, он долази на молитву.

-Свако ко мисли да Бог није у срцу његовом, ко сматра да нема савести, да може да чини шта хоће, не може докле хоће. Божија правда стиже свакога, подсетио је отац Никола.

- Ово је време суза, плача, тешко, време подела, политике, подметања, лажи, али зар није све очигледно. Све је јасно, само треба да се определимо – идем на молебан јер тамо ћу наћи своје претке и истину, а она ће се приказати храбрима и подвижницима, истакао је отац Никола Тодоровић.

Зашто је важно и по благослову митрополита Амфилохија, да се сви потруде да испоштују мере које су донесене из Националног координационог тела објаснио  је отац Зоран Миљанић.

-Зато што смо ми они који хитају ка Христу, гледамо ка светлости Божјој. И управо као такви, требамо да се, дубоко смиримо пред ближњима својима, ма какав био закон и мере. Ми смо га окарактерисали као дискриминиторски и он може бити у још већем смислу бити дискриминаторан,али ми морамо да тај закон испоштујемо јер и тиме сведочимо наше хришћанско достојанство и смирење. Управо оно што је Бог дао, да видимо на лицу места, јесте како смо се одмах након паузе у недељу пре Видовдана окупили и имали најбројнију литију до сада од Светог Спаса до Светог Архангела  Михаила.  А то нас чека и  онда  када опет објавимо литију.Још више ће да нас буде.

 
Отац Зоран Миљанић подсетио је да се при хапшењу каже ухапшеном све што будеш рекао биће употребљено против тебе, а онда додао -то важи и за садашњу власт.

-Све што они кажу, дубоко је на њихову штету, Тако ће дати Бог, да када опет прогласимо литије, биће нас још више, поручио је отац Миљанић уз молбу окупљенима да вечерас и у недељу дођу на молебан али не иду у литију.

-И тако ћемо показати хришћанско достојанство и сведочити  смиреност - поручио је отац Миљанић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације