Директор полиције Вељовић на тајној седници говорио о убиству уредника Дана: Знају ко је пресудио Душку Јовановићу?

С. ЂОКИЋ

четвртак, 02. 07. 2020. у 11:20

Директор полиције Вељовић на тајној седници говорио о убиству уредника Дана: Знају ко је пресудио Душку Јовановићу?

Веселин Вељовић

То је открио пре два дана иза затворених врата на Одбору за безбедност и одбрану
ДИРЕКТОР Управе полиције Веселин Вељовић зна ко је све 27. маја 2004. године био у аутомобилу из којег су испаљени рафали у главног и одговорног уредника "Дана" Душка Јовановића, али и ко је испалио смртоносне хице. То је открио пре два дана иза затворених врата на Одбору за безбедност и одбрану, када је поновио да је овај злочин за полицију оперативно расветљен.

Сестра убијеног новинара и посланица СНП-а Данијела Павићевић казала је новинарима да ће због нових информација у овом случају чланови Одбора из редова опозиције затражити хитну седницу.

- Вељовић је поновио да је убиство оперативно решено што је рекао и раније, као и да полиција зна ко је био у ауту и ко је то урадио оне ноћи. С обзиром на то да је то веома важна информација исказао је још и спремност да дође на посебну седницу Одбора за безбедност, а на којој би морали присуствовати и представници тужилаштва. За нас је то веома важна информација и ми, као опозициони чланови Одбора за безбедност и одбрану одлучили смо да закажемо хитну седницу тог одбора која ће бити тематска и на којој ће бити расправљано о томе - казала је Павићевићева.

Она баш као и њен колега Срђан Милић (СНП) очекује да ће се након више од 16 година сазнати и ко је налогодавац злочина. Сестра убијеног новинара додаје да све оно што буде Вељовић казао на тој седници мора бити поткрепљено доказима и да би било елементарно одговорно да се представници тужилаштва одазову позиву.

ОПТУЖЕНИ

Власник и главни уредник "Дана" убијен је након што је изашао из редакције. За учешће у убиству до сада је оптужен једино Подгоричанин Дамир Мандић, коме је Апелациони суд у априлу 2017. потврдио пресуду за саучесништво и осудио га на 18 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације