Краповић вођа криминалне групе? Тужилаштво Црне Горе о детаљима истраге против потпредседника Демократа

С. ЂОКИЋ

уторак, 30. 06. 2020. у 19:43

Краповић вођа криминалне групе? Тужилаштво Црне Горе о детаљима истраге против потпредседника Демократа

Тужилаштво упире прстом у потпредседника Демократа

Осумњичен за блокаду саобраћајница и улаза у Општину Будва
ПОТПРЕДСЕДНИК Демократа Драган Краповић, организовао је криминалну групу чији чланови су злоупотребом службених положаја организовали блокаду саобраћајница и службеног улаза у зграду Општине Будва. То је саопштено на конференцији Специјалног државног тужилаштва. Чланови те групе су, према тврдњама Тужилаштва, начелник будванске Комуналне полиције Александар Мијатовић, директорка будванског "Водовода" Јасна Докић и шеф будванских ватрогасаца Драган Божовић. Пријаве се односе на догађаје од 17. јуна, када је нова већина у Будви предвођена ДПС, уз помоћ полиције, засела у челне фотеље у општини што је праћено сукобима присталица Демократа и ДФ-а са полицијом, који су се наставили и наредних дана.

- Досад прикупљени докази указују на то да је осумњичени Драган Краповић у првој половини јуна ове године позивао грађане, међу којима и службенике Општине Будва, на отпор. Односно да 16. и 17. јуна дођу у просторије Општине и онемогуће инспекторе Министарства јавне управе у спровођењу наредбе да уђу у просторије Општине Будва, што су радници и службеници локалне управе и учинили - казао је специјални тужилац Саша Чађеновић.

Тужилаштво, у овом поступку, иако се спекулисало, нема сведока сарадника. Због дешавања у Будви, Специјалном тужилаштву поднето је 11 кривичних пријава. Како је објаснила сарадница у СДТ Јованка Крунић, будванска полиција је 6. и 11. јуна добила две пријаве против Крста Радовића, али и против министарке јавне управе Сузане Прибиловић. Крунићева је објаснила и да поступају у предмету формираном по пријави НВО МАНС против председника Општине Будва Марка Царевића, али и да поступају по Царевићевој пријави против Прибиловићеве и двоје инспектора.

На конференцији је саопштено и да је у току прикупљање информација по пријави због ангажовања приватног обезбеђења у згради Општине Будва, а Катнићеви тужиоци поступају и по пријави поднетој против посланика ДПС-а Андрије Николића и других због стварања криминалне организације, злоупотребе службеног положаја, примања и давања мита...


ОПТУЖНИЦА УСКОРО

ДОК се случајеви испитују, Катнић истиче да ће Тужилаштво брзо донети и одлуку о оптужници против Краповића, који ће се, како је то суд одлучио, у даљем поступку бранити са слободе.

- Ако се ова сумња докаже до оног већег степена, биће сигурно оптужница и то веома брзо - казао је Катнић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације