Још осам пљеваљских лекара придружило се подршци СПЦ (ФОТО)

NovostiOnline/М.Д.

недеља, 28. 06. 2020. у 15:01

Још осам пљеваљских лекара придружило се подршци СПЦ (ФОТО)

Фото: М.Дробњак

Пљеваљски лекари тако остају светла тачка не само црногорског здравства већ и њена интелектуална и морална перјаница
ПЉЕВЉА - На списак пљеваљских лекара који су уз своје колеге и свој народ стално стижу нова имена јер, како доктори истичу, и „на овај начин желе да потврде свој став да слобода нема цену и да остајемо на њеном бранику“.


Доктори медицине и стоматологије, запослени у јавним и приватним здравственим установама у Пљевљима, њих 57 упутило је, у суботу, јасну и недвосмислену подршку Српској православној цркви у Црној Гори у борби за остварење својих права, као и у борби за поштовање слободе и демократије у Црној Гори.Накнадно је подршку СПЦ потписало још осам лекара тако да их је укупно 65.


Пљеваљски лекари тако остају светла тачка не само црногорског здравства већ и њена интелектуална и морална перјаница.


-Подсећамо да су они још 12. марта ове године отворено, први у Црној Гори, стали уз литије које је за одбрану светиња организовала Српска православна црква, наводи се у саопштењу.





Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

MGD

28.06.2020. 18:32

U Crnoj Gori je ukupno zaposleno 1647 doktora medicine i specijalizanata. Litijama je prislo 88 u niksicu 68 u pljevljima i 30-ak u beramama. Ako od ovog broja oduzmete stomatologe izlazi da manje od 10 posto doktora medicine i specijalizanata podrzava litije. Medju njima ima i penzionisanih doktora. Ovi doktori su uglavnom uvijek bili ovako orijentisani. Ne vidim neki veliki znacaj ovoj podrsci da bi morali non stop da pisete o ovome.