МАНС: Шверц кокаина и везе са нарко картелима се НЕ РЕШАВАЈУ прогоном критичара

Novosti Online / М.Д.

субота, 27. 06. 2020. у 15:52

МАНС: Шверц кокаина и везе са нарко картелима се НЕ РЕШАВАЈУ прогоном критичара

Фото: Фејсбук

У Црној Гори траје вишегодишњи крвави рат кокаинских криминалних кланова који представљају непосредну опасност за живот сваког грађанина ове земље
Пресуда коју је јуче донио Основни суд у Пљевљима је срамота за комплетну земљу, у првом реду за судство и тужилаштво чијим нерадом и пропустима смо и дошли у ситуацију да нас са озбиљних међународних адреса препознају као мафијашку државу и регионално шверцерско чвориште, МАНС-а.


Они кажу да нема сумње да се ради о покушају црногорског правосуђа да ућутка критичку мисао и отвори простор за сличну праску и будућности гдје ће пресуда Велимиру Чабаркапи бити образац поступања према сваком оном грађанину који се усуди да јавно проговори о кључним проблемима ове државе.


-Модификована химна Црне Горе није ништа друго до приказ тренутног стање у земљи и рефлексија на катастрофалне резултате управо оних институција које сада због легитимне критике имају намеру да утамниче Чабаркапу-казали су из Мреже за афирмацију невладинопг сектора.


-Да смо „чувари кокаина и хероина“ је јасно из поступка који су правосудни органи Црне Горе водили против осумњичених нарко босова Калића и Шарића који не само да нису процесуирани, већ су грађани сада због пропуста и судства и тужилаштва приморани да плаћају милионске одштете из свог џепа-саопштили су из МАНС-а.


Они истичу да „нарко дилере никада не везасмо у окове и у ланце“, нити смо то икада имали намеру као земља, сведочи и видео снимак свадбе Сафета Калића и његовог веома присног односа са Зораном Лазовићем, тадашњим високим функционером Агенције за националну безбедност.


Прочитајте још: Которанину прети доживотна: Признао да је учествовао у шверцу 20 тона кокаина у Филаделфији


-Такву поруку шаље и именовање Лазовића за шефа Сектора за борбу против организованог криминала и корупције у Управи полиције.

Да је „по дроги чувена домовина наша мила“ говоре и бројне заплене кокаина и хероина у лукама широм света гдје се као организатори појављују управо лица које црногорски правосудни органи већ годинама нису у стању да процесуирају чак ни за саобраћајни прекршај-казали су из МАНС-а.


Они зуаклључују да овакав срамотан поступак црногорског правосуђа захтева осуду комплетног друштва, „јер не смемо дозволити да они који никада нису привели правди шефове организованог криминала, кажњавају оне који их због тога критикују“.

Основни суд у Пљевљима осудио је Пљевљака Велимира Чабаркапу (29) на два месеца затвора, јер је, како је наведено у пресуди јавно изложио порузи химну Црне Горе.

Чабаркапа је, наводи се у пресуди, на свом Фејсбук профилу 2. маја објавио измењен текст химне Црне Горе увредљиве садржине.

БРАТА ПРЕБИЛИ


Рођени брат Велимира, Божидар Чабаркапа (28) је претучен док се 14. марата ове године у вечерњеим сатима враћао кући.


Нападачи на овог пљеваског студента до сада нису откривени.

Бождар се те вечери враћао са једног славља где је био ангажован као фотограф, што му је додатни приход којим финасира студије.


Чим је изашао из таксија на двадесетак од метара од куће, напала су га два мушкаарца, маскирана фантомкама и са палицама у рукама.


Иначе, Божидар на друштвеним мрежама објављује фотограафије и снимке са чувених пљеваљских литија, али и непријатне детаље о онима који се боре против српских светиња.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације