Уређено 13 стаза укупне дужине 100 километара: Бар улаже у активни одмор

Б. Дабић

уторак, 23. 06. 2020. у 06:47

Уређено 13 стаза укупне дужине 100 километара: Бар улаже у активни одмор

Фото Б. Дабић

Светски тренд, активни одмор све актуелнији међу посетиоцима који долазе на барску ривијеру, али и становницима овог краја

АКТИВНИ одмор је све интересантнији туристима и домаћем становништву на приморју, па је Туристичка организација Бар одлучила да инвестира у уређење планинских стаза. До сада је за посетиоце спремно - маркирано и сређено 13 од укупно 16 стаза, укупне дужине више од 100 километара.

- Циљ овог пројекта је повећање броја долазака туриста који су заинтересовани за активни одмор, што је светски тренд који ће у периоду посткороне сигурно додатно бити изражен, а Бар у овом сегменту поседује значајан потенцијал - казао је директор ТО Бар Емил Кукаљ. - Пројекат обухвата послове маркирања стаза, исцртавања стандардизованом планинарском маркацијом, али и свих потребних активности у циљу боље проходности и безбедности наших грађана и туриста. Стазе ће се одржавати током читаве године и бити проходне за посетиоце.

Према његовим речима, предност Бара, када говоримо о овој врсти туризма, пре свега је близина мора и планине, добра доступност, као и бројне могућности за комбинацију активног и пасивног одмора - пешачење, бициклизам, кањониг, крстарење језером, посматрање птица...

Кукаљ је најавио скоро покретање дигиталне промотивно-продајне кампање за летњу сезону 2020. За уређење стаза на јавном тендеру је изабран Планинарски клуб "Румија" из Бара који има велико искуство у овим пословима, а у сусрет летњој сезони планирано је и одржавање промотивне пешачке туре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације